Mercedes, lüks modeli için NFT endüstrisini tercih etti

Mercedes, lüks modeli için NFT endüstrisini tercih etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NFT dünyası tüm sektörlerde etkisini gösteriyor. Kripto varlık yatırımcıları NFT’leri sadece alternatif yatırım aracı olarak görebilir. Ancak dijital sanatın ötesine geçebilen bir alan oluşmaya yavaş yavaş başladı. Şimdi Mercedes, önemli bir işe imza attı. G serisi için endüstriden yardım alıyor. 

Otomobil üreticisi Mercedes, marka G sınıfı araç serisini temel alacak bir Mercedes-Benz NFT koleksiyonu oluşturmaya çalışsa da, NFT endüstrisinden yaklaşık 5 sanatçının hizmetini istedi. Duyuru, lüks otomobil üreticisinin resmi kolu tarafından bir tweet ile paylaşıldı.

Alman menşeli otomobil devi müjdeyi Twitter üzerinden verdi. Mercedes’e göre, beş sanatçının her birine G-Serisi araç serisinden ilham alan benzersiz tasarımlar yaratma görevi verildi. Ancak bu sanatçıların sanatın farklı alanlarından gelmeleri nedeniyle G sınıfını farklı yorumlayacağı düşünülüyor.

NFT sanatçıları Mercedes’e ilham olacak

NFT sanatçıları Mercedes’e ilham olacak

İlginç bir şekilde, otomobil üreticisi moda, mimari, müzik, emlak ve hatta grafik tasarım gibi alanlardan sanatçılar seçti. Mercedes tarafından seçilen sanatçılar arasında Roger Kilimanjaro, Anthony Authie, Charlotte Taylor, Almanya merkezli Antoni Tudisco ve Baugasm yer alıyor.

Otomobil devinin yaptığı atılım aslında NFT sanatçılarının boş olmadığını gösteriyor. Daha öncesinde piyasada NFT projeleri hakkında pek çok tartışma konusu yaşanmıştı. Tasarımlara bu kadar para verilmesi insanlara saçma gelmişti. Ancak NFT sayesinde henüz adı duyulmamış sanatçıların ortaya çıktığını görüyoruz. Diğer yandan Mercedes, Nifty Gateway ile birlikte NFT’leri 23 Ocak’ta piyasaya sürecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin