Meme coinler piyasayı ele aldı: 2021 yılında patlama yaşadı
Meme coinler piyasayı ele aldı: 2021 yılında patlama yaşadı

Meme coinler piyasayı ele aldı: 2021 yılında patlama yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021, merkezi olmayan finans (DeFi), takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) ve meme coinler yılı oldu. Ağustos ayının ilk haftasında, yaklaşık 30 meme coin vardı. Ekim ayında ise bu sayı 45’e çıktı. Adı “dog”, “shiba” ve “inu” terimlerini taşıyan varlıklar piyasada günden güne çoğaldı.

Meme coinler, 2021 yılında adeta patlama yaşadı. Bu madeni paraların çoğu, bu yıl astronomik kazançlar elde etti. Yatırımcılar milyon ve milyar dolarlık kârlar kazandı. Hatta piyasanın karmaşık blok zinciri varlıklarından bazılarını geride bile bıraktı.

Meme coinler, majör kripto para birimlerini bile geride bıraktı. Sağlam, kaliteli ve altyapısı bulunan projeler Dogecoin gibi varlıkların gerisinde kaldı. Örneğin, Shiba Inu’ya 2021 yılının başlarında bin dolarlık yatırım yapan birinin parası 500 milyon dolara kadar yükseldi. Buna benzer diğer meme varlıkları da önemli ölçüde arttı.

Piyasada 40’ın üzerinde meme coin var

Dijital mem tabanlı para birimleri, bu yıl itibari kazançlar açısından son derece başarılı oldu. Mem coinler, yılın başından bu yana piyasayı zaman zaman etkisine aldı. Asıl meme kriptosu fırladığında tüm gözler Dogecoin’in üzerine çevrildi. Dogecoin bu yıl başından beri %10.360 değer kazandı. Bu süreçte BTC% 350 kazanç, ETH ise %1.014 kazanç sağladı.

Sekiz yıla yakın bir süre önce Dogecoin ağı ortaya çıkmıştı. 6 Aralık 2013 yılında DOGE’nin serüveni başladı. 2020 yılına kadar meme coinlerin sayısı oldukça azdı. Bugün ise “dog”, 45 meme tabanlı kripto varlık var.

Meme coinler, son 12 ayda ise patlama yaşadı. Shiba Inu, %83.639.360’lık büyük artış yaptı. SHIB, yalnızca geçen ay %815 gibi büyük bir değer kazandı ve 28 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin