Bu hafta sürpriz yapması beklenen 5 meme coin…

Meme coin piyasası, FTX iflasına rağmen büyüme kaydetti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in iflasından sonra ilginç bir şekilde meme coin piyasası daha çok ön plana çıktı. Bu süre zarfından majör altcoin’lere güvenin artması beklenirken tam tersi oldu. Bunun en büyük sebebi ise FTX’in belli başlı altcoin’lere yönelmesi oldu. En çok dikkat çeken ise Solana para birimiydi.

Elinde ciddi miktarda SOL tutan Alameda, spekülasyonlara yol açtı. Bu ve buna benzer varlıkların söylentilerle çalkalanması meme coin piyasası üzerinde olumlu etki oluşturdu.

Sadece FTX olayına da bağlamadığımızda Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması gibi büyük olaylar meme coin ekonomisine yaradı.

Meme coin piyasası, geçen ay ortalama yüzde 7 gördü

Piyasanın lideri olarak bilinen Dogecoin 30 gün içinde neredeyse yüzde 30 artı. Bu artış meme coin piyasasına ciddi derecede değer kazandırdı. Geçen ay ABD doları karşısında piyasa değerinin %7,77 arttığını gördü. 

Dogecoin ayrıca geçtiğimiz ay dokuzuncu en büyük piyasa değeri konumundan sekizinci en büyük kripto piyasası değerine geçmeyi başardı. Öte yandan Shiba Inu, on üçüncü en büyük piyasa değerinden on dördüncü sıraya düştü.

FTX iflas başvurusundan önce, kripto ekonomisi değerde önemli dalgalanmalar yaşamıştı. 9 Kasım’da, FTX’in iflas koruması başvurusu yapmasından iki gün önce, meme token ekonomisinin değeri 18 milyar dolardı.

Meme coin piyasası sonrasında ise büyük bir hareketlilik yaşadı. Meme para ekonomisi son 30 gün içinde 1,4 milyar dolar büyüdü. DOGE, 30 günde %29.4 ve son iki haftada %7.8 yükselen dolar karşısında iyi bir ay geçirdi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin