Burger King’in DOGE mesajı varlıkta etki yapabilecek mi?

Meme coin liderinden çevreci yaklaşım: Yüzde 25 oranında iyileşme var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkelerin büyük çoğunluğu kripto paraları zararlı birer varlık olarak nitelendiriyor. Bu nitelendirme ekonomik olmanın yanında farklı sebepleri var. Bunlardan biri de çevresel faktörler olduğu düşünülüyor. Öyle ki madencilik işlemi ile beraber daha fazla Elektirik tüketimi ortaya çıkıyor.

2021 ve 2022 senesinde bu konu fazlasıyla tartışıldı. Ancak şu an çevreci bir madencilik işletmesi daha ön planda. Şirketler tamamen sürdürülebilir enerji ile madencilik faaliyetlerini yürütmeye çalışıyor.

Diğer yandan kripto para birimlerinin yaptığı işlemde karbon izinde etken olduğu devlet görevlileri tarafından savunuluyor. Bu anlamda piyasanın bildiği meme coin önemli bir mihenk taşına ulaştı. Tüm bu eleştirileri boşa çıkaracak rapor yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre karbon salınımı yüzde 25 oranın azaldı.

Meme coin lideri, daha çevreci olmak için uğraşıyor

Ünlü milyarder Elon Musk’ın koordineli çabalarının bir sonucu olarak, Dogecoin’in yıllık karbon emisyonları 2022’de yaklaşık dörtte bir oranında azaldı. Bu da meme coin’i karbon salınımını azaltmada en hızlı kripto varlıklarından biri haline getirdi.

Döviz veri toplayıcısı Forex Suggest tarafından yakın zamanda konuya ilişkin rapor paylaşıldı. Yapılan araştırmaya göre Dogecoin, 2022’de emisyonlarını %25 oranında azalttı. Şu anda karbon ayak izini azaltma açısından en hızlı büyüyen üçüncü dijital varlık oldu.

2022 yılında meme coin sadece, 1.063 ton karbon emisyonu saldı. Bu rakam 2021 yılı ile kıyaslandığında önemli bir iyileşme ortaya çıkıyor. 2021 senesinde tam olarak 1.421 ton karbon emisyon salmıştı.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin