“Mekanın sahibi” mi geldi? Binance DeFi alanına dalıyor! 
Binance yönünü Hindistan ve Endonezya’ya çevirdi: 1,5 milyar kişilik potansiyel

“Mekanın sahibi” mi geldi? Binance DeFi alanına dalıyor! 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, merkezsiz finans (DeFi) kervanına atlıyor gibi görünüyor. Ancak borsanın bunu bir protokol yoluyla yapmayacağı öğrenildi.

Binance DeFi alanına “AMM” ile dahil oluyor

Binance bugün, likidite sağlayıcılarının alım satım ücretlerinden faiz ve gelir elde etmesine olanak tanıyan “merkezi” bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) havuzu başlattı.

Binance Liquid Swap olarak adlandırılan AMM havuzu, anlık token swap işlevselliğine sahip farklı likidite havuzlarına sahip olacak. Binance, AMM fiyatlandırma modelinin sipariş defteri modeline kıyasla “daha istikrarlı fiyatlar ve daha düşük ücretler” sağlamasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Bu tamamen doğru olmayabilir. Emir defteri değişimleri iki tür emir göndermeye izin veriyor: Bir piyasa emri (mevcut fiyat için hemen bir token alın veya satın) ve bir limit emri (siparişiniz emir defterinde yer alırken belirli bir fiyattan bir token alın veya satın).

AMM ne sağlıyor?

Öte yandan AMM borsaları, farklı algoritmalar veya önceden tanımlanmış formüller kulanıyor ve piyasa yapmak için likiditeyi bir araya getiriyor. Bu nedenle AMM borsaları, sipariş boyutundan bağımsız olarak likidite sağlamaya yardımcı oluyor.

Binance Liquid Swap lansmanda likidite sağlayıcıları için üç ticaret çiftini destekleyecek: USDT/BUSD, BUSD/DAI ve USDT/DAI. Faiz ve işlem ücreti geliri bilinmiyor.

İşlem hacimleri açısından önde gelen merkezsiz borsa Uniswap, AMM modelini takip ediyor ve toplanan tüm işlem ücretlerini (%0,30) herhangi bir havuzdaki likidite sağlayıcılarına ödül olarak dağıtıyor.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, konuyla ilgili şöyle konuştu:

DeFi pazarının büyümesini merkezi bir AMM havuzu aracılığıyla daha da ilerletmeyi umuyoruz. Merkezsiz finans ürünleri daha fazla hacim ve katılımcı çektiğinden, anlık takaslarda likidite sağlamayı dört gözle bekliyoruz.

Bu arada toplam stabilcoin hacminin günlük ne kadar arttığı açıklandı. Buradan okuyabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Binance yerine FTX en iyisi .. özellikle maticbear ve maticbull yüksek kazanç tavsiye ederim

    Reply
Bizi Takip Edin