Medici Ventures Blockchain teknolojisi
Medici Ventures Blockchain teknolojisine 3 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Medici Ventures Blockchain teknolojisine 3 milyon dolarlık yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Medici Ventures Blockchain teknolojisine 3 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Overstock.com (OSTK) şirketinin Blockchain yatırımına odaklanan bir yan kuruluşu olan Medici Ventures, Karayipler’deki Blockchain tabanlı dijital ödeme sağlayıcısı Bitt.com’da ek sahiplik hissesi satın alma opsiyonunun kullanıldığını duyurdu. Medici Ventures, Bitt’in toplam A ve B ortak hisselerinin sahiplik payına ilave olarak 3 milyon dolar ek bir fon karşılığında %8,6 oranında payını artıracak.

“Bitt, Blockchain tabanlı bir ödeme ekosistemi oluşturdu.”

Bitt Inc, ilk olarak 2015 yılında, bölgede güvenli, eşler arası ödeme ekosistemi oluşturmak için Blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisini kullanan bir Barbados merkezli mobil ödeme platformu olarak ortaya çıktı. O zamandan beri şirket, dijital ticaret sistemini, dağıtılmış defter teknolojisi veya blokajlar üzerine geliştiriyor. Medici Ventures’ın, şimdiden 4 milyon dolarlık orijinal yatırımının 2016’da başlamasıyla birlikte şirkette önemli bir payı var. Overstock’un o yılki yatırımından kısa bir süre önce Bitt, Bitcoin blok zincirinde Barbadian Dollar’ın kendi dijital versiyonunu piyasaya sürdü. Medici Ventures’in Başkanı Jonathan Johnson konuya yönelik şunları söyledi:

Bitt, günlük işlemler için yararlı olan Blockchain tabanlı bir ödeme ekosistemi oluşturdu. Gerçek dünya sorunlarını çözmek için blok zincir teknolojisini uygulamada açık bir lider olarak kendini konumlandırdı.

“Bitt, Blockchain tabanlı yazılımıyla finans ve ekonomi konularında çözümler sunmak adına eşsiz bir konumda.”

Şubat 2018’de Bitt, Karayip adası Montserrat ile bölgedeki dijital ödeme platformunu tanıtmak için bir ortaklık duyurdu. Karayipler’de bulunanlar gibi, daha küçük ekonomiler, genellikle finansal kurumlar ve likidite ile mücadele ederler. Bitt’in önerdiği gibi, blokaj temelli alternatiflerin, bunu nasıl değiştirebileceğini görmek kolay. Şirket, bir mobil uygulama aracılığıyla desteklenen alanlarda Barbados sayısallaştırılmış para birimini kullanarak mal ve hizmet alımını sağlamak istiyor. Bitt’in CEO’su Rawdon Adams’da yatırım konusunda iyimserdi. Basın açıklamasında şu açıklamaları yaptı:

Bitt, Blockchain tabanlı yazılımıyla hem finansal katılımı hem de genel ekonomik performansı artırmak için çözümler sunmak adına eşsiz bir konumda. Zaten büyük kayıt dışı sektörler, sürekli olarak yüksek oranlarda yoksulluk ve pahalı geleneksel finansal hizmetlerin olduğu yerlerde görülür. Ancak bu sektörler, ekonomileri denetleyen bölgesel yönetimler tarafından tanınmakta. Misyonumuza destekleri için Medici Ventures’e teşekkür ediyorum.

Medici Ventures Blockchain teknolojisiyle ilişkilendirilen dokuz farklı şirkete sahip

2014 yılında kurulan Overstock’s Medici Ventures bölümü, Blockchain teknolojisinin kullanımını gösteren uygulamalara ve şirketlere önemli yatırımlar yapmakta. Şirketin bir diğer yan kuruluşu olan tZero, Kasım 2017’de ICO’ların piyasaya sürülmesini de duyurdu. Bu sırada Medici’nin yatırım portföyü, hepsi bir şekilde ya da diğeri blok zincirleme teknolojisiyle ilişkilendirilen dokuz farklı şirketi içeriyor.

Medici Ventures, yatırımı için 22.012.070 adet A sınıfı hisse ve 22.012.070 adet B grubu hisse alacak. Medici Ventures’ın yatırım şirketi DeSoto Inc. Başkanı Johnson ve Dr. Ali El Husseini, Bitt’in yönetim kurulu üyesi.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin