Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

Max Keiser’dan çarpıcı Bitcoin öngörüsü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ünlü bir Bitcoin destekçisi olan Max Keiser, tahvil fiyatlarının şu anda 3.000 yıldır görülmemiş seviyelere ulaştığını söylediği bir tweet paylaştı. Ayrıca Bitcoin ve altın’ın ekonomik ve finansal belirsizlik zamanlarında kilit varlıklar olacağını öne sürdü.

Max Keiser: “Tahvil fiyatları, 3.000 yılda görülmeyen seviyelere yükseliyor.”

Son zamanlarda atılan bir tweette Max Keiser, tahvil fiyatlarının şu anda 3.000 yılda görülmeyen en yüksek seviyelere ulaştığını ve düştüğünde, 150 trilyon doların üzerinde bir tutarın “silinmesinin” beklendiğini belirtti:

Tahvil fiyatları, 3.000 yılda görülmeyen seviyelere yükseliyor. Bu doğru, tahvil balonu 3 bin yıldır görülmeyen yüksekliğe ulaşıyor. Balon patladığında 150 trilyon doların üzerinde bir miktar silinir. Bitcoin ve altın!

Aynı zamanda Keiser, küresel borcun tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 184 trilyon dolara ulaştığını görmenin mümkün olduğu bir görüntüyü paylaştı. Bu, 2017’deki GSYİH’nın yüzde 225’ine eşdeğerdir. Dünyadaki en borçlu ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Japonya’dır.  Bitcoin’in güvenli bir varlık olabileceğini düşünmeyen pek çok uzman olmasına rağmen, bazı usta analist ve uzmanlar dijital para biriminin istikrarsızlığa karşı korunma amaçlı kullanılabileceğini düşünüyor.

Kıbrıs, Türkiye, Venezüella ve Zimbabve’deki kriz Bitcoin’i besledi

Bitcoin’in güvenilir bir varlık olarak kullanılamayacağına inanan uzmanların kendi sebepleri var. Mesela, Bitcoin dün dünyadaki en önemli borsaların birçoğuna paralel olarak %7,5’in üzerinde düştü, altın ise 1.535 doların üzerine çıktı.  Bir para birimi krizi başlarsa, 2008’dekine benzer bir finansal çöküş varsa, bireylerin yalnızca bankalardan altın’a geçmeleri değil, aynı zamanda Bitcoin gibi yeni bir varlık sınıfına geçmeleri de mümkün.

Bu büyük bir dünya krizi yaşamasada farklı ülkelerdeki daha küçük olaylar Bitcoin’in bir değer deposu gibi davranabileceğini doğruluyor. Kıbrıs, Türkiye, Venezüella ve Zimbabve, bölgelerinde bir kriz başladığında insanların paralarını Bitcoin’e taşıdıkları görüldü. Venezuela, tarihin en büyük enflasyon oranlarından birini kaydeden Zimbabwe’ye benzer sermaye kontrolleri içeren komünist politikalardan etkilendi. Bu arada, Türkiye ve Kıbrıs, nüfuslarının Bitcoin’e taşındığını gören daha küçük bir ekonomik krizden etkilendi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin