Kripto hizmet sağlayıcı BitGo'nun toplam varlıkları 16 milyar doları aştı
Kripto hizmet sağlayıcı BitGo'nun toplam varlıkları 16 milyar doları aştı

Max Keiser: “Geleneksel paraların dünyasında tek kazanan hükûmetler ve bankalardır.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin doğuşu yalnızca yeni bir yatırım alanının oluşmasını sağlamadı, aynı zamanda ekonominin kültürünü de baştan aşağı değiştirdi. Bu konuya dikkat çeken yayıncı Max Keizer, geleneksel para birimleri söz konusu olduğunda tek kazanların hükûmetler ve bankalar olduğunu belirtti. Keizer’e göre mevcut sistemde vatandaşlar mutlaka kaybeden tarafta oluyor.

Keiser: “Geleneksel para sisteminde sadece bankalar ve hükûmetler kazançlı çıkar.”

Şovunun bugünkü bölümünde Keizer, “Tüm bu para birimlerini negatif faiz oranlı tahviller şeklinde paketleyen Wall Street’ten komisyonlar alarak, para biriminizi düşürerek para kazanabilen bir ülke değilseniz, o zaman tek seçeneğiniz var.” dedi ve ekledi:

Eli yalnızca yüksek el ile kazanmayı deneyebilirsiniz: Altın, gümüş ve Bitcoin. Egemen bir devlet veya büyük bir yatırım bankası değilseniz düşük eli oynayarak kazanamazsınız ve bugünkü oyun bu.

ABD’nin önemli miktarlarda para basması, ekonomik zorluklar ve küresel pandemi endişelerini içeren çılgın yılın sonunda bir dizi yorumcu, alternatif finansal varlıklara nakit yerine öncelik veren bir anlatıdan söz etmeye devam ediyor.

“Güçlü enflasyondan yararlanmak istiyorlar ama bu yanlış.”

Keiser, “Forex piyasası, kağıt para iticileri, egemen para birimleri… Hepsi ‘güçlü enflasyondan’ yararlanmaya çalışıyorlar, ancak bunun yanlış olduğunu biliyoruz.” dedi. 

“Poker masasındaki herkes, jeopolitik oyun pahasına ihracatı artırmak için para birimlerinin değerini düşürmeye çalışıyorlar. Soru şu ki ileride en kötü para birimi hangisi olacak?”

Keizer’e göre günümüzde “kötü el” ile oyun kazanabilecekler sadece hükûmetler ve bankalar. Küçük oyuncuların başka bir rotası daha var: Altın, gümüş ve Bitcoin’e (BTC) sahip olarak yüksek eli kazanmak. İnsanlar genellikle enflasyondan korunmak için ve diğer ekonomik koşullara karşı koruma olarak bu üçlü varlığa ilgi gösteriyor.

Bu arada Bitcoin cephesinde yılın geri kalanı için bazı önemli sinyaller var. Ayrıntılar için buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin