featured

MATIC yeniden gaza bastı! Bu yükseliş yatırımcıların güveni için yeterli olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra MATIC, 14 Mart tarihinde %52,74 oranında düşüş kaydetmişti. Altcoin’in o zamandan beri ‘sadece’ iyileşmesi yeterli değildi. Aynı zamanda bu hareketin sürdürülebilir de olması gerekiyordu. MATIC’in en son yükselişi çok önemli olsa da, sürdürülebilirliği hakkında hâlâ bazı sorular mevcut.

MATIC yeniden yükseliyor

Bu yazının yazıldığı sırada 1,52 dolar seviyesinden işlem gören altcoin, yerel dip seviyesi olan 1,36 dolardan yükseldi. Mevcut değeler altcoin’in en son 6 ay önce yani Ekim 2021’de ziyaret ettiği seviyeler. Yükseliş hareketlerinin çoğu, daha geniş pazar toparlanmasından geldi. Böylece MATIC fiyatı istikrarlı bir şekilde yukarı doğru ilerledi.

MATIC grafik

Göreceli Güç Endeksi (RSI) bir ay sonra yükseliş bölgesini ziyaret ederken, teknik göstergelerde de benzer bir etki görülüyor. Ayrıca, MACD geçen haftaki yükseliş hareketinden sonra yukarı yönlü bir artış olacağına da işaret ediyor.

Şimdi bir yükseliş trendi henüz ciddi bir şekilde ortaya çıkmasa da, MATIC’in o zamana kadar başka bir yeşil mum ile kapanış yapması şartıyla yarın grafiklerde yükseliş trendi kesinleşebilir. Parabolik SAR’ın belirteçleri de konumlarını değiştirmeye çoktan hazır.

Grafiklerin söylediklerinin dışında

Ayrıca, sadece %12 oranında bir ralli ile MATIC, DeFi pazarında yatırımcılarının desteğini şimdiden almış durumda.

Zincirde kilitli toplam değer (TVL), son dört günde 400 milyon dolar arttı. Yalnızca Eğri Protokolü yaklaşık 100 milyon dolar getirdi.

Polygon’un DeFi yetenekleri, zincire giderek daha fazla geliştirici getirmeye devam ediyor. Halihazırda konuşlandırılmış 209’dan fazla protokolle Polygon, dApp’ler açısından özellikle TimeSwap ana ağını Polygon’da başlattıktan sonra, dApp’lerin büyümesinin gelecekte de devam etmesi muhtemeldir.

Yine de MATIC, yatırımcıların inançlarının son zamanlarda azalmakta olması sebebiyle, destekçilerinden sosyal düzeyde daha fazla güven görmeye ihtiyaç duyuyor. Aslında bu, altcoin’in olumsuz duygu bölgesinde işlem görmesi ile de yakından alakalı.

Altcoin’in bu teknik göstergeleri değiştirmeyi nasıl başaracağını, MATIC’in gördüğü herhangi bir yükseliş trendinin grafiklerde sürdürülebilir olup olmayacağını belirleyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin