featured

MATIC sonunda 1 dolar hedefine ulaştı! Olumlu fiyat hareketi korunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kriptolardaki ayı piyasası yavaş yavaş sona eriyor gibi görünüyor. MATIC, bu fırsatı değerlendirerek 1 dolar hedefine ulaşmayı başardı. Polygon, 2 ayda yaklaşık %200 oranında değer kazanarak gözle görülür bir artış kaydetti.

Birçok yatırımcı, özellikle Ethereum Merge güncellemesinden sonra fiyatların daha çok yükseleceği beklentisiyle altcoin’leri takip ediyor. Peki MATIC, 2022 yılında satın almak için mantıklı kripto para birimlerinden bir tanesi mi?

Polygon (MATIC) kripto nedir?

Ethereum için bir ölçeklendirme yaklaşımı, blockchain ağı Polygon tarafından gösterilmektedir. Polygon’un amacı, Ethereum işlemlerini daha kolay ve daha ucuz hale getirmektir. Ağır işlem yükünü diğer zincirler arasında daha etkin bir şekilde dağıtabilen 2. katman yan zincirlerinden yararlanır.

Ağ token’ının adı MATIC’dir. Proof-of-stake konsensüs yöntemine katılmaya ek olarak, işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. Polygon için gelecekteki hedefler, bağımsız birçok zincirli ağ olmayı içerir. Polygon kendisini “Ethereum’un blockchain’lerin interneti” olarak adlandırıyor.

MATIC 1 doları nasıl aştı?

MATIC fiyatları tüm kripto para piyasasıyla birlikte düştü. Aralık 2021’de altcoin, 2,9 dolar gibi yüksek bir fiyata ulaşmayı başarmıştı. Bununla birlikte, kripto piyasası çökmeye başladığında, MATIC fiyatı da sert bir şekilde düştü. Bunun sonucunda altcoin, %88’den fazla değer kaybederek 0,34 dolara kadar düştü.

MATIC grafik

Böyle düşük seviyelerden işlem görürken altcoin, kripto piyasası toparlanmaya başladığında hareketlendi. 2 ay içinde yaklaşık %200 oranında değer kazanarak psikolojik olarak önemli olan 1 dolar seviyesine ulaşmayı başardı.

2 dolara ulaşabilecek mi?

1 dolarda bulunan hedefe ulaşıldığına göre MATIC, bir sonraki psikolojik hedefe yani 2 dolara ulaşmaya çalışmalıdır. Ancak, önce kırılması gereken önemli bir direnç noktaları var. Bu direnç noktaları sırasıyla 1,35 dolar ve 1,8 dolar seviyelerinde bulunuyor. Altcoin, bu iki direnci de kırmayı başarırsa, 2 dolara doğru giden yol açılacaktır.

Öte yandan yaklaşan Ethereum Merge güncellemesinden dolayı MATIC fiyatlarında yüksek volatilite görülebilir. Bunun nedeni, Polygon’un Ethereum için bir katman 2 çözümü olmasıdır. Ethereum ekosistemindeki herhangi bir rahatsızlık, Polygon dahil olmak üzere 2. katmanlara yansıyabilir. Bu nedenle, Eylül 2022’de açık pozisyonların yeniden değerlendirilmesi ve stop-loss kullanarak işlem yapılması tavsiye edilmektedir.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin