featured

MATIC, fırsatları doğru değerlendirirse büyük ralli çok yakın! Kritik destek korunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, yaklaşık iki aydır 20-50 EMA seviyelerinde işlem görüyordu. Ancak sonunda boğalar bu duruma el attı. Bu toparlanma, 20 EMA seviyesinden 50 EMA seviyesine doğru kritik bir yükseliş geçişi başlattı.

Dört aylık trend çizgisi desteğinin (önceki direnç) kırılması, boğalara 0,95 dolarlık tavanı yeniden test etmeleri için yeterli gücü verdi. Modelin altında bir kapanış gerçekleşmesi durumunda önümüzdeki işlem seansları içinde düşüş trendi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu yazının yazıldığı sırada MATIC, 0,908 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %2,34 oranında bir düşüş gerçekleştiği anlamına geliyor.

MATIC 1 günlük fiyat grafiği analizi

Devam eden yükselen kanal yörüngesi, yükseliş baskısını rtaya çıkardı. Sonuç olarak, daha geniş görünüm boğalar lehine hafifçe değişmeye başladı.

Ne yazık ki, 200 EMA direncinin 1,04 dolar ile 0,95 dolar aralığındaki direnç ile çakışmasıyla, MATIC önümüzdeki seanslarda sert bir engelle karşılaşabilir.

MATIC grafik

Öte yandan 20-50 EMA seviyelerinde yükseliş geçişleri, 20 EMA bölgesinde kısa vadeli destek sağladı. Bu nedenle altcoin, net olarak yükselişe geçmeden önce 0,74 dolar ile 1 dolar aralığında sıkışabilir.

Yukarı kanalın altına bir düşüş, olası bir geri dönüş öncesinde 0,74 dolar seviyesine doğru kısa vadeli bir düşüşü tetikleyebilir. 1,04 dolar seviyesinin üzerinde kesin bir kapanış yapılması durumunda ise bir geri çekilmeden önce yukarı kanalın üst trend çizgisi test edilebilir.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI), hafif bir satın alma avantajını göstermek için orta çizginin üzerindeki konumunu sağladı. 58 işaretindeki desteğin üzerinde sürdürülebilir bir pozisyon, kısa vadeli satın alma eğilimlerini desteklemeye devam edebilir.

Ayrıca, CMF değerinin sıfırın altına düşmesi bir satış avantajının altını çizdi. Ayrıca, son iki hafta içinde daha düşük diplere işaret etti.

Hacim Osilatörü (VO), son birkaç gün içinde işlem hacimleri keskin bir kayıp yaşarken dik bir düşüş trendindeydi. Hacimlerdeki potansiyel bir artış, altcoin’in düşük volatilite aşamasından kopmasına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak

MATIC’in 20-50 EMA seviyelerinin üzerinde işlem görüyor olması, kısa vadeli bir yükseliş avantajını yansıttı. Yukarı kanalın alt trend çizgisinden bir toparlanma, bir geri çekilmeden önce bir boğa koşusunu teşvik edebilir.

Ancak, bu tersine dönüş modelinin altına bir düşüş, kısa vadeli bir düşüş hareketine neden olabilir.

Son olarak, yatırımcılar MATIC ile piyasa lideri olan Bitcoin’in 30 günlük korelasyonu %86 ile paylaştıklarını akıllarında tutmalıdır. Dolayısıyla herhangi bir işlem yapmadan önce Bitcoin’in fiyat hareketini takip etmek yararlı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin