featured

MATIC, Bitcoin Cash, Avalanche – 10 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kısa bir toparlanma döneminden sonra kripto piyasası düşüş eğilimine devam etti. Sonuç olarak da Bitcoin Cash, MATIC ve AVAX gibi altcoinler son 24 saat içinde %4’ün üzerinde düşüş yaşadı.

Bitcoin Cash ve Avalanche, 4 saatlik grafiklerinde düşüş modelleri oluşturduktan sonra zayıf teknik göstergelerle düşüşü destekledi. Ayrıca, 8 Aralık’ta son altı ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra MATIC, kısa vadeli de olsa düşüş eğilimine katıldı.

MATIC

19 Kasım tarihinden bu yana, altcoin sabit bir eğimde yoluna devam ediyor. MATIC bir yukarı kanala salınım yaptı. 3 Aralık tarihinde önemli bir geri çekilme yaşamasına rağmen, boğalar hızla canlandı. Çift dipli bir kopuşun ardından MATIC, sağlam bir yükselişe tanık oldu.

Altcoin, 6 Aralık’ın en düşük seviyesinden 8 Aralık’ta altı ayın en yüksek seviyesine ulaşana kadar şaşırtıcı bir şekilde %51,82 oranında bir yatırım getirisi gördü. Buna göre fiyat, altı aylık direncini 2,22 dolar seviyesinde kırmış oldu. Bununla birlikte, ayılar yukarıda belirtilen seviyeyi sağladığı için altcoin son iki gün içinde %16’nın üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada MATIC 2.13 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RSI, 42 işaretinde destek bulduktan sonra orta çizginin altında zayıf kaldı. Ayrıca, OBV azalan satın alma baskısı sergiledi. MACD çizgileri dengenin üzerinde olsa da, düşüş etkisine işaret ediyorlardı. ADX ise MATIC için zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

Bitcoin Cash (BCH)

Altcoin BCH, grafiğinde düşüş modelini oluşturduktan sonra bu trendi sürdürdü. Sonuç olarak ise altcoin son 24 saat içinde %4,2 oranının üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Bu düşüş, fiyatı 20-50-200 SMA’nın altına iterek üstün bir satış gücü gösterdi.

24 Kasım’da %13.7’lik bir aşağı kanal kırılmasının ardından, BCH sürekli olarak düştü. Böylece 4 saatlik grafiğinde azalan bir üçgen modeli oluşturdu. Artan düşüş gücü ile boğalar, iki aylık direnci 544,1 dolar seviyesinde korumayı başaramadı.

Bu yazının yazıldığı sırada BCH 453.7 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI zayıf sinyaller verdi. İki hafta boyunca yarı çizginin üzerinde kalmak için mücadele etti. Ayrıca, DMI hafif bir düşüş eğilimine işaret etti. AO ise sıfır çizgisinin altına düştü ve düşüş eğilimini yeniden onaylamış oldu.

Avalanche (AVAX)

AVAX, 21 Kasım tarihinde ATH’sini vurduktan sonra istikrarlı bir şekilde düşüş yaşadı. O zamandan beri, altcoin fiyatı 3 Aralık’ta bir ayın en düşük seviyesine ulaşana kadar %48’in üzerinde bir değer kaybı kaydetti.

altcoin grafik

Kripto para birimi, geçen hafta bir yukarı kanal kopuşundan sonra grafikte bir düşüş modeli oluşturdu. Böylece, boğalar genel direnci 87.7 dolar seviyesinde tutmaya çalışırken, ayılar fiyatı 4 saatlik 20-50-200 SMA’nın altına itmek amacıyla direncin kırılmasına sebep oldular.

Sonuç olarak bu yazının yazıldığı sırada AVAX, 24 saatlik zaman diliminde % 5,96 oranında değer kaybı yaşadıktan sonra 85,94 dolar seviyesinden işlem gördü. Yarı hatta güçlü direnç gördükten sonra RSI aşağı doğru yöneldi. Ayrıca, AO ise sıfır çizgisinin altında salınırken kırmızı işaretler verdi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin