featured

MATIC balinalarının son satışı fiyatı aşağı çekebilir! İşte ayrıntılar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, fiyatında bir düşüş yaşayabilir. Veriler, bir Polygon balinasının az önce Binance’e 5,2 milyon dolar yatırdığını gösteriyor. Bu da fiyat için negatif bir işarettir.

Balinalar satış yapıyor

Balina izleme platformu Whale Alert’ten alınan verilere göre önemli miktarda MATIC, son birkaç saat içinde Ethereum blockchain’ine taşındı.

Toplamda işlem, söz konusu transferin gerçekleştiği tarihte yaklaşık 5,2 milyon dolar değerinde 4,316,984 adet MATIC token’ının hareketini içeriyor. Buradaki sayılar oldukça büyük olduğundan, işlemden bir balinanın sorumlu olabileceğini varsaymak mantıklı görünüyor.

Bugün gerçekleşenler gibi büyük transferler, bazen piyasayı hareket ettirme gücüne sahip olabilir. Piyasadaki en büyük sahiplerden oluşan balinalar genellikle büyük transferler yaptıklarından ve hareketleri fiyatta dalgalanmalara neden olabileceğinden dikkat etmeye değerdir.

Doğal olarak, bu tür transferlerin varlığın değerinde meydana getireceği herhangi bir değişikliğin yönü, bunların alım amaçlı mı yoksa satış amaçlı mı (hatta belki de her ikisi için de yapılmadığına) bağlı olacaktır.

Bugün ağda tespit edilen ve arkasındaki niyetle ilgili daha fazla bağlam sağlayabilecek olan Polygon balina işlemiyle ilgili bazı ek ayrıntılar şunlardır:

MATIC balina

Yukarıda görebileceğiniz gibi, bu Polygon transferinin göndereni bilinmeyen bir adresten gelmiş gibi görünüyor. Yani token’lar bilinen herhangi bir merkezi platforma bağlı olmayan bir cüzdandan geliyor. Bu da sahibinin kişisel bir cüzdandan hareket ettiğini gösteriyor.

Alıcı adres ise kripto para borsası Binance’e bağlı. Bilinmeyen cüzdanlardan borsa cüzdanlarına giden bu gibi işlemlere “takas girişleri” denir.

Yatırımcıların borsalara para yatırmasının ana nedenlerinden biri satışla ilgili amaçlar olduğundan, borsa girişleri bir kripto para biriminin fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

Mevcut durumda, balinadan gelen akışın değeri oldukça büyüktür. Dolayısıyla mevduat MATIC’in değeri üzerinde önemli bir düşüş etkisi yaratabilir. Bu elbette, yalnızca buradaki yatırımcının gerçekten de başka bir madeni paraya geçmek veya itibari paraya çekmek için transfer yaptığını varsayarsak doğru olacaktır.

Balinanın, Binance gibi bir borsanın sunduğu diğer hizmetlerden herhangi birini kullanmak için para yatırmış olması ve şu anda gerçekten satış yapma planı olmaması mümkündür. Böyle bir senaryoda, fiyat üzerindeki etki muhtemelen nötr olacaktır.

Dün WhaleStats, en büyük 500 Ethereum balinasının Polygon’da 128 milyon dolardan fazla token tuttuğunu ortaya çıkardı. Bu, en son potansiyel satışı hesaba katsa bile, bir bütün olarak balinaların hâlâ MATIC token’ına büyük miktarlarda yatırım yaptığı anlamına gelir. Bu nedenle uzun vadeli sonuç altcoin için hâlâ yükseliş olabilir.

Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 1,15 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 1 hafta içinde %3 oranında değer kaybettiği anlamına gelmektedir.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin