Mastercard ve Binance ortaklığının ardından Vitalik Buterin açıklamalarda bulundu
Mastercard ve Binance ortaklığının ardından Vitalik Buterin açıklamalarda bulundu

Mastercard ve Binance ortaklığının ardından Vitalik Buterin açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Vitalik Buterin, çoğu kişinin kripto ödemelerinin üstünlüğünü küçümsediğini söyledi. Binance ve Mastercard, Bitcoin ödemelerini sokak mağazalarına getirmek için ortak oldu. Ethereum CEO’su ve kurucu ortağı Vitalik Buterin, birçok insanın hâlâ ödeme anlaşmaları için kriptoların daha iyi olduğunu söyledi. Kripto paranın hayır kurumlarına ödeme yapmak ve uluslararası ödemeler yapmak için daha uygun olduğunu açıkladı.

Önemli veriler, kripto ödemelerinin benimsenmesindeki küresel büyümenin hızla büyüdüğünü kanıtlıyor. Geçen ay, PYMNTS (bir veri platformu) tarafından hazırlanan bir rapor, yıllık 1 milyar doların üzerinde geliri olan işletmelerin yüzde 85’inin kripto ödemelerini benimsemeyi planladıklarını keşfetti. Bu katılımcılara göre, kripto ödemeleri yeni müşteriler çekmelerini ve elde tutmalarını sağlayacak.

Kripto banka kartlarının mevcudiyetinde de hızlı bir büyüme gerçekleşti. Wirex gibi bazı kartlar, ödemeler için kripto kartlarını kullandıklarında kullanıcıları kripto para iadesi ile ödüllendiriyor. Böylece, ödeme yapmak için popüler dijital paralar ve fiat kullanımında bir artış oldu. Ayrıca, daha fazla kripto kart sahibi kripto ATM’lerinde kartlarıyla nakit para

Çarşamba günü itibariyle, Bitcoin blok zinciri saniyede ortalama beş işlem (TPS) gerçekleştiriyor ve yaklaşık 0,819 dolar ücret alıyor. Ayrıca, Ethereum blockchain ücretleri yaklaşık 1,57 dolar olan yaklaşık 29.3 TPS’ye denk geliyor.

Bitcoin’in gecikmeli TPS’si için bir çözüm, Bitcoin blockchain bir katman-2 çözümü (yıldırım ağı) geliştirmek olabilir. Ayrıca, ZK-toplamaları gibi katman-2 toplama teknolojisi, Ethereum’un büyük ücretler ve uzun işlem süreleri için çözümü olabilir. Bununla birlikte, gelişmekte olan teknolojilerin çoğu, bir değişim aracı olarak sabit paraları kullanır.

Mastercard, Bitcoin ile ortaklığını duyurdu

Mastercard ve Binance (dünyanın en büyük kripto borsası) arasında bir işbirliği duyurusunun ardından, alışveriş yapanlar yakında Bitcoin kullanmaya başlayabilir. Ortaklık, en iyi cadde mağazalarında kripto ödemelerinin girişini görecek. Mastercard CEO’su Michael Michach’a göre ortaklık, Mastercard sahiplerinin Mastercard ödemelerini kabul eden 90 milyondan fazla mağazada kripto ile alışveriş yapmalarını sağlayacak.

Michbach, kullanım kolaylığı ve erişim kolaylığı kombinasyonunun blockchain teknolojisinin tüm potansiyelini ortaya çıkaracağını yazdı. Günlük satın alımlara kripto getirmenin bu hedefe ulaşmanın bir yolu olduğunu da sözlerine ekledi.

Mastercard, Bitcoin ödemelerini etkinleştirmek için Wirex (İngiltere merkezli bir ödeme platformu) ile zaten ortaktır. Wirex, Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi (finansal davranış otoritesi, FCA) tarafından verilen bir işletme lisansına sahiptir. Mastercard, hiçbir yatırımcının dijital para birimlerinde ödeme almadığını belirtiyor. Bunun yerine, yatırımcılar önce kripto ödemelerini fiat’a çevirir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin