Kripto para kullanımı
Kripto para kullanımı ve adaptasyonunu arttıracak önemli gelişme!

Mastercard’ın bu patenti kripto paraları önemli bir konuma getirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD çok uluslu finansal hizmetler şirketi Mastercard, 25 Ekim Perşembe günü yayınlanan bir patent başvurusunda ortaya koyduğu gibi kısmi rezerv bankacılığı prensiplerini kripto paralara uygulamak istiyor. Bu durumda Mastercard son patent başvurusu ile kripto paralar için önemli bir kullanım alanı oluşturabilir.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan belgeye göre, ödeme hizmetleri sunan şirket, satıcıların eşzamanlı kripto ve fiat depolamanın yeni bir yöntemi aracılığıyla “Blockchain para birimleri” dedikleri kripto paralarla etkileşimde bulunmalarına izin vermeyi planlıyor.

Spesifik olarak, “Blockchain para birimleri kısmi rezervlerini yönetme yöntemi” olarak kullanılmak isteniyor.

Mastercard, son yıllarda kripto paralara karşı karışık bir duruş sergilerken, bu ay Blockchain ile ilgili patentleri alma konusuna ağırlık verdiği görülüyor. Diğer yandan rakip kuruluşu Visa ile birlikte kripto paraları ve “ICO” ları “yüksek risk” sınıfında değerlendirdiği biliniyor.

Mastercard son patent başvurusu ile kripto paraları kısmi rezerv bankacılığı olarak kullanabilir

Yeni başvuruda şirket, Tüketici ve tüccar bilgilerini ve kimlik bilgilerini güvenli bir şekilde saklamak ve korumak için özel olarak tasarlanmış ve yapılandırılmış” olarak gördüğü fiat bankacılık sisteminin ilkelerini uygulamak istiyor.

Patent başvurusundaki önemli detaylar ise şu şekilde:

[…] Geleneksel ödeme ağları ve ödeme sistemleri teknolojilerinin Blockchain para birimleriyle birlikte kullanılması, tüketicilere ve tüccarlar arasında hesap bilgilerinin güvenliği devam ettirebilir. Ayrıca sahtekârlık ve hırsızlığa karşı güçlü bir savunma sunarak, merkezsiz Blockchain’de fayda sağlanabilir.”

Konseptin, kısmi rezerv bankacılığı olarak – bir borç verenin müşterinin vaat ettiği varlığa karşılık gelen fonlara sahip olduğunun kanıtının olmadığı bir durumda –  Bitcoin piyasasında şeffaf bir çözüme sahip olması ise bazı eleştirmenleri şaşırtabilir.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin