featured

MasterCard & Blockchain

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Patent Ofisi, MasterCard tarafından doldurulan 4 farklı patent başvurusu yayınladı. 24 Kasım’da yayınlanan patentlerin blockchain ve dağıtık sistem teknolojileriyle ilgili olduğu ve ödeme sistemlerine odaklandığı belirtiliyor.

Dört patentin üçü Steven Charles Davis tarafından, diğeri ise Ashish Raghavendra Tetali tarafından geliştirildi. Geliştirilen bu patentler MasterCard’ın kendi sistemine blockchain tabanlı dijital para birimlerini nasıl entegre edebileceği yönünde bilgiler ve detaylar içeriyor. Patentleştirilmek istenen uygulamalar, blockchain tabanlı işlemlerde yetkilendirme, süreç ve güvenlik için yöntemler sunuyor ve odak noktasını MasterCard’ın var olan sistemine kripto para birimlerinin entegrasyonu oluşturuyor.

Başvurulardan birinde ise şu ifadelere yer verildi:

“Geleneksel ödeme ağı ve ödeme sistemleri teknolojilerinin blockchain ile kombinasyonu, müşterilere ve kullanıcılara dolandırıcılık, hırsızlık ve hesap bilgilerinin güvenliğini sağlama konularında güçlü bir savunma sağlayabilir.”

Patent belgelerinin yayınlanmasını takiben kredi kart şirketi MasterCard, deneysel olarak geliştirdiği blockchain API uygulamalarını piyasaya sürdü. Bu uygulamalarla birlikte kredi kartı şirketi MasterCard kripto para konusuna ne kadar ciddi yaklaştığını da göstermiş oldu.

Öte yandan MasterCard, dijital paralar ve blockchain teknolojileri patentleri konusunda yalnız değil. Geçtiğimiz aylarda içlerinde 21 Inc, Blockstream, AT&T, Nasdaq ve Dijital Asset Holdings’in bulunduğu çok sayıda girişimin konuyla ilgili patent başvurusunda bulunduğunu biliyoruz.

coin-turk




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin