MasterCard kendi ağında kripto desteğini duyurdu
MasterCard kendi ağında kripto desteğini duyurdu

Mastercard blockchain firması GrainChain ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel ödeme devi Mastercard, emtiaların takibinde gerçekliği sağlamak ve alıcılara yönelik riski azaltmak için blockchain şirketi GrainChain ile güçlerini birleştirdi.

Çeşitli endüstrilerde şeffaflık talebi arttıkça, Mastercard emtia takibinde özgünlüğü sağlamak üzere DLT şirketi GrainChain ile ortaklık kurdu. Bu hamle Kuzey, Güney ve Orta Amerika’daki tedarikçiler ve alıcılara yardımcı olacak.

Mastercard, GrainChain ile ortaklık kuruyor

Mastercard, tedarik zincirlerine görünürlük sağlayan ve böylece hem ABD hem de Latin Amerika’daki tedarikçiler, çiftçiler ve emtia alıcılarına yardımcı olan bir şirket olan GrainChain ile olan ortaklığını duyurdu.

İki şirket birlikte emtia verilerini blockchain aracılığıyla dijital olarak kaydetmeyi planlıyor.

Küresel tedarik zincirleri alanındaki görünürlük eksikliği nedeniyle, büyük şirketler yüksek kalite standartlarını takip etmeye ve itibarlarının zarar görmesini engellemeye çalışırken sorunlar yaşıyor.

Mastercard ve GrainChain, uçtan uca görünürlük sağlamayı ve sürecin tüm katılımcılarının, malları hasattan teslimata ve alıcılara kadar takip etmesine izin vermeyi amaçlamaktadır.

Emtia alıcıları için şeffaflık sağlamak

Bu hamle hem tüketicileri hem de markaların itibarını koruyacaktır. Mastercard’ın inovasyon ve girişim katılımından sorumlu üst düzey yöneticisi Deborah Barta, alıcılar satın aldıkları ürünlerin menşei hakkında her şeyi bilmek istedikleri için bu günlerde dijital kimliğin çok önemli hale geldiğini belirtti. Tüketiciler, örneğin, satın aldıkları şeyin çocuk emeği veya başka şekillerde işçilerin sömürülmesiyle elde edilip edilmediğinden emin olmak istiyorlar.

GrainChain’in kurucusu ve CEO’su Luis Macias, Mastercard ile olan ortaklık hakkında yorum yaparak, bu işbirliğinin Latin Amerika ve Kuzey Amerika’daki emtia üreticileri için eşit şartlar yaratacağını söyledi.

Mastercard kripto ödemeleri ve BTC konusunda şüpheli

Küresel ödemeler devi Mastercard’ın yakın zamanda birkaç blok zinciri patenti başvurusu yaptığı ve RippleNet’in parçası olan birkaç şirketle işbirliği yaptığı gözlemlendi.

Mastercard’ın küresel finans piyasasındaki işletmeler, merkez bankaları ve diğer oyuncular için yenilikçi gerçek zamanlı ödeme çözümleri oluşturmak için bir Ripple müşterisi olan ACI Worldwide ile ortaklık kurduğu ifade edilmişti.

Ancak şirket çok da kripto dostu görünmüyor ve bazı yöneticiler ödemeler için blok zincirine inanmıyor. Kısa bir süre önce, şirketin Avrupa ayağındaki başkanı Mark Barnett, blok zincirinin ödeme endüstrisini neredeyse hiç değiştirmeyeceğini belirtti.

Ayrıca Mastercard CEO’su Ajay Banga, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in volatil olduğunu ve sıradan insanları korkuttuğunu belirtti. Bununla birlikte, Banga CBDC (merkez bankası dijital para birimleri) ile ilgili olarak olumlu görüşlere sahip.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin