Milyarder Mark Cuban, kripto paralar için SEC'e seslendi!
Milyarder Mark Cuban, kripto paralar için SEC'e seslendi!

Milyarder Mark Cuban, kripto piyasası için SEC’e seslendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder Mark Cuban SEC’in kripto paralar için kapsamlı yönergeler yayınlamasını istiyor. Yakın tarihte yayınlanan bir tweet’te milyarder Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun düzenlemeye yaklaşımını eleştirdi. Mark Cuban,  SEC’i tartışmaya açılacak “parlak çizgi düzenlemeleri” yayınlamaya çağırdı.

SEC Başkanı kriptolar için ne söyledi?

Dallas Mavericks sahibinin yorumu, yakın zamanda SEC Başkanı Gary Gensler tarafından kaleme alınan bir Wall Street Journal makalesine yanıt olarak geldi. SEC’in “uygulama yoluyla düzenleme” yaklaşımı, SEC’in blockchain şirketi Ripple’a dava açmasının ardından gerçekleşiyor.

Gensler, teknolojinin yeniliğine rağmen menkul kıymet yasalarının kripto para varlıklarına uygulanması gerektiğini söylüyor. Otomotiv endüstrisindeki ilerlemelere rağmen temel güvenlik özelliklerini kullanmaya devam eden kripto para birimleri ve arabalar arasında bir karşılaştırma yaptı. Gensler’e göre, kripto endüstrisindeki son çalkantılı olaylar, kripto şirketlerinin mevcut menkul kıymet yasalarına uyması gerektiğini gösteriyor. SEC patronu, menkul kıymetler sunan kripto para ödünç verme platformlarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kapsamına girdiğini vurguladı.

Gensler, kripto kredi şirketlerini uyumlu kalmak için konuşmaya davet etti.  “Bugünlerde Calendly’yi mi kullanıyorsun?” MArk Cuban, Gensler’in talebine yanıt olarak espri yaptı. Milyarder, kripto şirketlerinin SEC ile nasıl iletişim kurması gerektiğinin net olmadığını iddia ediyor.

Gensler, kripto paraların çoğunluğunun kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu defalarca belirtti. Ancak son zamanlarda Bitcoin’in bir emtia olduğunu açıkladı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin