featured

Manipülasyonun ortasında Waves fiyatı yüzde 18’lik düşüş gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerin en popüler varlıklarından biri olan Waves, büyük bir düzeltme içine girdi. İyi bir ralliye imza atan Waves fiyatı ile göz doldurmuştu. Ancak her bir ilerlemenin ardından düzeltme gelmesi artık çok doğal.

Kendi adını taşıyan blok zincirindeki yerel token olan WAVES, artan piyasa manipülasyonu iddiaları arasında bir gecede %18’e kadar düştü. Tokenın açığa satışını önlemek için yeni bir yönetim önerisi de kripto topluluğu tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

WAVES, son kazançlarının bir kısmından geri çekilirken %18 düşerek 44 dolara kadar geriledi. Ralli, kredi verme platformu Vires aracılığıyla proje tarafından fiyat artışı iddialarına yol açtı. Kurucu Sasha Ivanov iddiaları reddederken, Vires haberlerin ardından toplu tasfiyeler yaşamaya başladı. 

WAVES manipülasyonu yaşanıyor

Defi lama’ya göre, platformda kilitli toplam değer iki günde yaklaşık 300 milyon dolar düşerek Pazartesi günü 972 milyon dolar oldu. Likiditedeki keskin düşüş, blok zincirinin dolara sabitlenmiş stabilcoini Neutrino’yu (USDN) da vurdu.

Ivanov, kripto ticaret şirketi Almeda Research’ü kısa bir pozisyonu karlı hale getirmek için bir karalama kampanyası yürütmekle suçladı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kurulan Almeda iddiaları reddederken, Fried dahil kullanıcılar Ivanov’u “komplo teorileri” yaydığını söyledi.

WAVES üzerindeki ana tartışma kaynağı, Ivanov’un Vires’te WAVES ve USDN borçlanmasını ve platformdaki mevduatlar için faiz oranlarını sınırlamayı amaçlayan yeni bir yönetim önerisiydi.

Teklif, yalnızca platformda büyük USD kripto para (USDC) kredileri olan belirli yatırımcılara fayda sağladığı göz önüne alındığında, geniş çapta eleştirildi. Ivanov’un kısa süre önce WAVES fiyatlarını manipüle etmek için kendi platformundan USDC ödünç almakla suçlandığı göz önüne alındığında, teklif şüpheyle karşılandı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin