featured

MANA yatırımcıları bu seviyelere çok dikkat etmeli! İşte nedenleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Decentraland (MANA), son 7 haftadır 3,3 dolar ile 2,2 dolar arasında işlem görüyordu. Geçtiğimiz ay boyunca, boğalar yakın vadeli eğiliminin sorumluluğunu üstlenmeye çabalarken, altta bir düşüş trend çizgisi direnci göze çarpıyordu.

Şimdi alıcılar baskıyı artırdıkça, 2,5 dolar seviyesi trendin güçlü bir şekilde tersine çevrilebilmesi için kritik bir öneme sahip. Direnç noktasının altına bir düşüş gerçekleşirse, altcoin muhtemelen 2,4 dolar civarında yeni bir test alanı arayacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada MANA, son 24 saatte %4,64 oranında bir artışla 2,47 dolardan işlem görüyor.

MANA 4 saatlik fiyat grafiği analizi

ATH’sine dokunduktan sonra MANA, değerinin %70’inden fazlasını kaybetti. Bunun sonucunda da 22 Ocak tarihinde 11 haftanın en düşük seviyesine ulaştı. O zamandan beri ise bir aylık direnç noktasından geri dönmeden önce umut verici bir toparlanma gördü.

MANA grafik

Son on gün içinde MANA, 4 saatlik grafiğinde yükselen bir kama şekli içerisinde yükseliş kaydetti. Fiyat, bir haftalık volatil aşamadan sonra şimdi daha sıkı bir aşamaya yaklaşıyor. Böylece Bollinger Bantlarının (BB) üst ve alt bandı arasındaki boşluk azalmış gibi görünüyordu. Ayrıca, son zamanlardaki yükselişi saran şamdan, altcoin için 2,4 dolar ile 2,5 dolar aralığında kısa vadeli bir talep bölgesi yarattı.

Bundan sonra MANA, ayılar Bollinger Bantlarının üst limitinden bir geri çekilme girişiminde bulunmadan önce 2,5 dolar seviyesine kadar bir büyüme görülebilir. Ayrıca ayılar, direnç noktasını sağlam bir şekilde savunursa altcoin, tersine dönüş modelinden ayrılırken talep bölgesinde gezinecek. 2,5 dolar seviyesinin üzerindeki herhangi bir günlük kapanış, altcoin’in 4 saatlik grafiğinde uzun vadeli bir trendin tersine döndüğünü teyit edecektir.

Altcoin için teknik göstergeler

RSI, 55 endeksinde sabit kalırken, bir yükseliş kaydetmeden önce daha düşük diplere işaret etti. Bu nedenle, fiyat ile gizli bir yükseliş sapması ortaya çıkıyor. Bu veriler, kısa vadeli bir geri çekilmeden önce Bollinger Bnatlarının üst limitini test etmek için kapıları açtı.

Bununla birlikte, CMF son birkaç saat içinde sıfır çizgisinin altına düştü. Bu da, korku hissi hüküm sürerken kripto para yatırımcılarının piyasadan çıkış yaptığına işaret etti.

Sonuç olarak

Sonuç olarak MANA daha sıkı bir aşamaya girerken, olası bir geri çekilmeyle karşılaşmadan önce 2,5 dolarlık bölgeyi test etmeyi hedefliyor. Modelin altındaki herhangi bir kırılma, 2,4 dolar seviyesinde bulunan destek noktasının test edilmesine yol açabilir. Ayrıca altcoin, Bitcoin ile 30 günlük bir korelasyonu paylaşıyor. Bu nedenle piyasa liderinin hareketini izlemek, yukarıdaki analizi tamamlamada faydalı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin