featured

Yatırımcılar MANA satın almadan önce bu seviyeleri takip etmeli! Düşüşten kurtulabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gözde metaverse coin’lerden bir tanesi olan Decentraland (MANA), 1,9 dolarda bulunan tabanını kaybettikten sonra satıcılar genellikle fiyatı 50 EMA seviyesinin altında tutarak trendi kendi lehlerine çevirdiler. Fiyatta yaşanan son büyümenin yanı sıra oluşturulan bir dizi düşük zirvenin ardından altcoin, dört saatlik grafiğinde simetrik bir üçgen oluşturdu. Bu model, şimdi bir düşüş eğilimi göstermeye başladı.

%23,6 Fibonacci seviyesine yakın bir nokta, Kontrol Noktası (POC) yakınında bir yan hareket görebilir. MANA son 24 saatte %6,55 oranında düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,9759 dolardan işlem gördü.

MANA fiyat hareketi

MANA’nın nisan ayının başındaki yüksek seviyelerinden geri dönmesinin ardından satış baskısı artmaya başladı. O zamandan beri, satıcılar altcoin’in zirveleri üzerinde kontrol sahibi oldular. Bu arada, altcoin 12 Mayıs tarihinde yedi ayın en düşük seviyesine dokunduğu bir düşüş yaşadı.

MANA grafik

Boğalar karşı karşıya gelirken, MANA geçen ay simetrik bir üçgen modelinde işlem görürken daha yüksek dipler oluşturdu. Bu aşamada, POC seviyesinin yakınında bir durgunluk yaşandı.

Modelden aşağı yönlü bir kopuş yaşanmasının ardından alıcılar, üçgenin alt trend çizgisini yeniden test etti. Oluşan akşam yıldızı şamdanı, düşüş eğilimi gösteren şamdan yanında güçlü bir ayı hareketi yaptı.

20 EMA seviyesi yine aşağı doğru bakarken, fiyat hareketi 0,98 dolar seviyesinden bir geri dönüş görülebilir. 0,95 dolarda bulunan destek noktasının altına herhangi bir düşüş yaşanması durumunda, 0,929 dolara doğru daha fazla kayıp gerçekleşebilir. Düşüşün durdurulması ve geçersiz kılınması durumunda %38,2 Fibonacci seviyesine doğru kısa ömürlü kazanımlar tetiklenebilir.

Teknik göstergeler

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi, 41 endeksinde bulunan destek noktasını test ederken orta çizginin üzerinde kalmayı başaramadı. Denge noktasının üzerinde kapanış yapılamaması durumunda, fiyatta uzun bir durgunluk aşaması başlayabilir.

MACD 7 Haziran’da düşüş eğilimine girerken, sıfır noktasının altına düşmesi ile bir miktar satış baskısını yeniden alevlendirdi.

Sonuç olarak

Göstergeler nötr veya düşüş tarafındayken, hareketli ortalamalar satışların arttığını gösteriyor. MANA, %23,6 seviyesinden bir geri dönüş görebilir ve önümüzdeki seanslarda sıkışıklığını sürdürebilir.

0,95 dolar seviyesinin altındaki herhangi bir kapanış, yükseliş şansından önce 0,92 dolara doğru daha fazla düşüşün yolunu açacaktır.

Bununla birlikte altcoin, Bitcoin ile %42 30 günlük bir korelasyonu paylaşıyor. Bu nedenle, piyasa liderinin hareketini izlemek yatırım yapmadan önce mantıklı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin