featured

MANA yatırımcılarının yüzü 2022 yılında nihayet gülecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Decentraland (MANA), kısa ve uzun vadeli direnç seviyelerinin birleştiği bir noktaya ulaştı. Bunun üzerinde gerçekleşebilecek herhangi bir kırılma, artış oranını büyük ölçüde hızlandırabilir.

MANA, 25 Kasım tarihinde tüm zamanların en yüksek değeri olan 5,90 dolar seviyesine ulaştığından beri düşüyor. Bu düşüş trendi sonucunda altcoin, 22 Ocak tarihinde 1,71 dolara kadar geriledi.

MANA grafik

Başlangıçta, düşüşün 2,35 dolarda bulunan yatay destek alanının altında bir kırılmaya neden olduğu görülüyordu. Ancak, fiyat hızlıca tersine döndü ve önceki düşüşü yalnızca bir sapma olarak gösterdi.

Yukarı hareket 9 Şubat tarihine kadar devam etti ve fiyatı 3,55 dolara kadar yükseltti. Bu da, yukarıda bahsedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri mevcut olan alçalan bir direnç çizgisini doğruladı.

O zamandan beri MANA düşüyor ve bir kez daha 2,35 dolarda bulunan yatay destek salanına döndü.

MANA için teknik göstergeler

2,35 dolar seviyesinin geri alınması yükseliş yönünde bir gelişme olsa da, MANA için teknik göstergeler çok karışık bir okuma sağlıyor.

Kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamanın (MA) oluşturduğu MACD, yukarı doğru hareket etmeye başladı. Ancak yine de bu altcoin için olumsuz. Bu, kısa vadeli MA uzun vadeli olana göre hızlanırken, hâlâ daha yavaş olduğu anlamına gelir.

Ayrıca, RSI 50 endeksinin altında işlem görüyor. RSI bir momentum göstergesidir ve 50’nin altındaki bütün değerler de düşüş olarak kabul edilir.

MANA günlük hareket

Günlük fiyat grafiğine benzer şekilde, altı saatlik grafik de MANA’nın 9 Şubat’tan bu yana azalan bir direnç çizgisini izlediğini gösteriyor.

Bu nedenle, bu çizgiden çıkana kadar trend yükseliş olarak kabul edilemez.

Kısa vadeli alçalan direnç çizgisinden bir kopuş, uzun vadeli olandan bir kırılmaya neden olur. Bu da trendin yükseliş olduğunu gösterir.

MANA dalga sayısı analizi

Kripto para tüccarı @CryptoTony_, bir MANA grafiği tweetledi. Bu tweette fiyatın yeni bir yükseliş hareketi başlatmasının mümkün olduğunu belirtti.

Uzun vadeli görünüm,altcoin’in Temmuz 2021’de başlayan yukarı yönlü bir hareketin beşinci dalgasında olduğunu gösteriyor. Dördüncü dalganın ise 22 Ocak’ta sona ermesi olası.

Kısa vadeli sayım, ikinci alt dalganın 24 Şubat’ta sona ermiş olabileceğini gösteriyor (mavi çizgi). Küçük alt dalga sayısı siyah olarak verilmiştir.

22 Ocak tarihinin en düşük seviyesi olan 1,71 doların altına düşülmesi olasılıkları kesin olarak geçersiz kılarken, 24 Şubat’ın düşük seviyesinin 2,19 doların altına doğru düşmesi de şüpheye düşürür.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin