Man Adası regülatöründen Bitcoin ve Ethereum açıklaması
Man Adası regülatöründen Bitcoin ve Ethereum açıklaması

Man Adası regülatöründen Bitcoin ve Ethereum açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Man Adası regülatöründen bugün önemli bir açıklama geldi ve Bitcoin ve kripto para birimleri ile diğer tokenların nasıl ele alınacağını ve hangilerinin menkul kıymet olarak düzenlenebileceğini ayrıntılarıyla belirtti.

Kılavuz yeni yayınlandı

Geçen ayın sonlarında yayınlanan ancak Perşembe günü duyurulan ve  adanın Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA) tarafından hazırlanan kılavuzun yetki alanında blockchain ile ilgili işlere değinirken şirketlere daha fazla netlik sağlamayı amaçladığı vurgulanıyor.

Belgeye göre, hükümetin girişim departmanındaki bir yürütme ajansı olan Digital Isle of Man ile ortaklaşa geliştirilen kılavuzun “teknolojiden bağımsız” olması hedefleniyor.

FSA, kesin muamelenin tokenın doğasına bağlı olacağını ve mali düzenleyicinin “biçimden çok özü” dikkate alacağını söyledi.

Şirketler ne yapacak?

Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimleri düzenleyici gözetiminin dışında kalsa da, bu tür varlıklarla çalışan şirketler FSA’ya “Belirlenmiş İşletmeler” olarak kaydolmalı ve kara para aklamayı önleme ve terörizmin finansmanına karşı koymaya uymalı. Bu tür kuruluşların bir mali hizmetler lisansı almasına da gerek duyulmuyor.

“Menkul kıymet veya elektronik para özelliklerine sahip” tokenlarla faaliyet gerçekleştirenlerin ise, FSA tarafından yetkilendirilmesi gerekiyor.

Kılavuz, kâr, gelir veya sermaye artışı sunan tokenların menkul kıymet benzeri yatırımlar olarak düzenleneceğini ve bir finansal hizmetler lisansı gerektireceğini öne sürüyor.

Digital Isle of Man’de düzenleyici lider Steve Billinghurst, gelişmeyi bir “kilometre taşı” olarak nitelendirerek, kılavuzun diğer büyük yargı alanlarındaki değişen düzenleyici duruma paralel olarak daha da gelişeceğini söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin