Malta Gaming Authority yeni Blockchain oyun kurallarını belirliyor
Malta Gaming Authority yeni Blockchain oyun kurallarını belirliyor

Malta Gaming Authority yeni Blockchain oyun kurallarını belirliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta Gaming Authority yeni Blockchain oyun kurallarını belirliyor. Malta Gaming Authority (MGA), ülkenin çevrimiçi oyun alanı içinde Blockchain teknolojisi ve kripto para kullanımı konusunda önerilerin yer aldığı bir rehber yayınlıyor.

Malta Lisans Kurumu’nun adı değiştirilerek Malta Gaming Authority oldu

Malta Lisans Kurumu’nun adı değiştirilerek Malta Gaming Authority yani kısaca (MGA) oldu. MGA, Yetki Piyango ve Oyun otoritesi (LGA) olarak da biliniyor. 2001 yılında kanunen diğer oyunlar ve piyangolar yasası ile MGA misyonu düzenlendi. MGA misyonu, kara para aklamayı önlemek için, yolsuzluk ve suçluların önüne geçip adil oyun oynanmasını sağlayan, şeffaflık anlayışını ile savunmasız ve küçük oyuncuları korumak, oyun sektörüne çeşitli alanlarda ve piyango çekilişlerinin doğru bir sistemde yürütülmesini sağlamak olarak belirlendi. MGA, uzaktan oyunlar dâhil olmak üzere bahis sektöründeki birçok alan için lisanslandırma yapıyor.

Belgede yer alan kriterler, Malta’nın itibarını koruma ihtiyacından ileri geliyor

Belge geri bildirime açık ve tüketicilerin korunmasına, para aklama ve diğer suçları önlemek için düzenleyici ve bilgilendirici nitelikte. Belgede yer alan kriterler, Malta’nın itibarını koruma ihtiyacından ileri geliyor. Sonuç olarak, bu sanal alan Malta’nın uzak oyun ekosistemi için yeni düzenlemelere yol açabilir.

Kripto para kabul etmek isteyen şirketlerin, artık bir dizi koşulu sağlaması gerekecek

Özellikle kripto para kabul etmek isteyen şirketlerin, artık kripto paranın finansal ve teknolojik değer sağlaması, borsalarda “rekabetçi piyasa sermayesi” ile işlem yapabilmeleri ve şirketin kullanım durumunun ayrılmaz bir parçası olmaları gibi bir dizi koşulu karşılaması gerekecek.

Bir operatör tarafından barındırılan oyunların “şeffaflığı korumak ve bu oyunların adaletliliğini kanıtlamak” için Blockchain teknolojisini kullanması gerekiyor

MGA, her bir kripto para birimini değerlendireceğini ve bir şirketin bunları kendi işlerinde kullanıp kullanamayacağı konusunda nihai onayı vereceğini açıkladı. Belgede, özel durumlar için de benzer koşullar geçerli. Bir operatör tarafından barındırılan oyunların “şeffaflığı korumak ve bu oyunların adaletliliğini kanıtlamak” için Blockchain teknolojisini kullanması gerekiyor. MGA konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bu sanal alanda MGA, operatörün oyun hizmetinin bu türden operasyonel kurulum tarafından gereksiz yere bozulmadığından emin olması koşuluyla, tamamen veya kısmen bloklu bir ortam üzerinde barındırılan oyunları kabul edecek.

Malta Gaming Authority rehber konusunda bilgi almak isteyenlere 30 Nisan 2018 tarihine kadar dönüş yapacak

Rehber ayrıca, AML prosedürlerinin nasıl çalışacağını da belirterek, oyun operatörlerinin kripto para ya da özel tokenleri bir fonlama yöntemi olarak kullanılmasıyla ortaya çıkabilecek veya daha da kötüleştirebilecek riskleri planlaması gerektiğini belirtiyor. Rehber konusunda geri bildirim sağlamak isteyen herkes MGA’ya 30 Nisan 2018 tarihine kadar e-posta göndermeli.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin