featured

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kripto Para Açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve beraberinde kripto para sektörü büyümeye devam ederken, birtakım tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bazı ülkeler, sektörle ilgili resmi ve net adımlar atarken, bazı ülkeler gözlemleme yapmayı tercih ediyor. Henüz Türkiyenin de, kripto para sektörünü gözlemlediği böyle bir dönemde, Maliye bakanı Naci Ağbal’dan sanal paralarla ilgili bir açıklama geldi.




Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek bir gelişme olduğunu vurgulayarak,

“Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol altına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım” dedi.

Teknolojinin getirdiği imkanlarla bu tür yeni ödeme sistemlerinin geliştiğini ifade eden Ağbal, paranın tamamen sanal niteliğe bürünerek sahibinin ortadan kalkacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol altına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde bir takım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu gibi bu gelişmelerin içinde yer alacak.”

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. yıllar önce kıredi kartıyla ilgili ilk çıktığı zaman bir takım spekülasyonlar ortaya çıkmıştı insanlar kıredi kartını çok saçma bulmuşlardı günümüzde şimdi kıredi kartı çoğu birey tarafından aktif kullanılıyor ve çok normal birşey olmuş ilk çıktığında insanlar eleştrirdi olmaz dediler şimdi dijital para için aynı söylemler ortada ve destekleyen çok az birey var bence devletin bu konuda tam desteği gerekiyor para dediğimiz araç hiç bir ülkenin kontrolünde olmaması gerekiyor para insana özgüdür kiripto para bu mantığı destekliyor devletimizin buna destek vermesi gerektiğini düşünüyorum saygılarımla.

    Ahmet BALCI
    ELAZIĞ

    Reply
Bizi Takip Edin