Malezya’da Bitcoin madenciliği için 2 milyon dolarlık elektrik hırsızlığı
Malezya’da Bitcoin madenciliği için 2 milyon dolarlık elektrik hırsızlığı

Malezya’da Bitcoin madenciliği için 2 milyon dolarlık elektrik hırsızlığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Malezya’da ilginç bir gelişme yaşandı. Polis bu hafta belirlediği noktalara baskın düzenledi. Baskınlarda 21 tesisteki 1.746 bitcoin madencilik cihazına el konuldu.

Bitcoin madenciliği hırsızlığı

Malezya’nın Johor eyaletindeki yetkililer, bu hafta başlarında bitcoin madenciliği yapmak için milyonlarca dolar değerinde elektrik çalmakla suçladığı yedi kişiyi tutukladı.

Malay Mail tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir habere göre, yerel elektrik şirketi Tenaga Nasional Berhad (TNB) ve Johor polisinin katıldığı bir operasyon, 24-64 yaşları arasındaki zanlıların tutuklanmasına yol açtı.

Soruşturma, çetenin 2020’de madencilik faaliyetlerine başladığından bu yana TNB’yi 2 milyon dolardan fazla zarara uğrattıkları belirtiliyor.

Polis, 21 tesiste 64,000 $ değerinde 1.746 Bitcoin madencilik cihazına el koydu.

Yetkili, polisin operasyonu genişlettiğini ve grubun beynini ve hala kaçak olan diğer üyeleri bulmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin