featured

Malezya Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Yönetmeliğine Hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya kaynaklı yerel raporlara göre , Malezya merkez bankası Bank Negara Malezya, ülkedeki dijital para birimlerinin etkin bir şekilde nasıl düzenleneceği konusunda henüz bir karar vermedi . Banka tarafından göz önüne alınan seçeneklerden biri de olası sanal para birimi yasağı.

Malezya’daki kripto para pazarının düzenlenmesi beklenenden daha zor görünüyor ve bu yeni para biçiminin kullanımı hakkında aktif yönergeler sunan halen çok az sayıda ülke olduğundan dünya genelinde bu düzenlemeler oldukça zaman alıyor.




Malezya merkez bankası için olası seçenekler

Hükümet kontrol edemediği şeyleri yasaklayamayacağını veya yasaklamayacağından, sanal para birimlerine ilişkin tam bir yasağı uygulamak mümkün değildir.

Ancak, merkez bankası tarafından kullanılabilecek bazı olası seçenekler, bankaların dijital para birimleri ile alışveriş yapmalarının yasaklanması, bankaların kripto para birimleri kullanarak kapatılması ve eşlerin peer to peer (P2P) yoluyla nakit kullanımına zorlanmasıdır.

Bank Negara Malezya’nın kararsızlığına rağmen, kripto para birimlerini düzenleme konusunun 2017 yılının sonuna kadar netleşmesi bekleniyor. Merkez bankasının dijital para birimlerini resmi olarak yetkilendirip yetkilendirmeyeceğini ya da piyasaya girişlerini bastıracağını görmek ilginç olacak.

Dünyadaki diğer kripto para gelişmeleri

Bu arada, Çin’in sanal para birimlerinin kullanımını zaten yasaklamış olduğunu iddia eden bir rapor yanlış gibi görünüyor. Çin hükümetinin yaptığı şey, kripto para birimleri hakkında tam bir yasak koymak yerine, ICO’ları yasaklamak ve geçici olarak CNY’den (çin yuanı) kripto para ticaretini askıya almaktı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin