Malezya İslam Şurasına göre kripto para ticareti caiz
Malezya İslam Şurasına göre kripto para ticareti caiz.

Malezya Merkez Bankası Bitcoin Düzenlemelerini Geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya merkez bankası, bu yılın sonlarında yürürlüğe girmesi beklenen, kripto para birimleri için yönerge geliştirdiğini bildirildi.

Bank Negara Malaysia (BNM) valisi Muhammed bin Ibrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen bir finansal sempozyumda gazetecilere yaptığı konuşmada, merkez bankasının yerel dijital para birimi sektöründeki katılımcılar için “açık kurallar” geliştirileceğini açıkladı.



Merkez bankası yetkilisi, The Star Malezya bölgesel yayını tarafından yayınlanan bildirgede;

Yıl sonuna kadar, BNM, kripto para işlemlerinde özellikle de kara para aklamayla mücadele ve terörist finansmanla ilgili bazı yönergeler çıkarabileceğini umuyoruz. Bu sektöre katılmak isteyenler için açık kuralların bulunduğundan emin olmak istiyoruz.

Merkez bankası bu kılavuzların hazırlanmasında yer alıyor olsa da, örnek olarak finans veya vergilendirme alanındaki diğer Malezya makamlarının buna dahil olup olmayacağı belli değil.

Dijital para birimlerine büyük ölçüde bekle-gör yaklaşımı olan gelişmekte olan düzenleme yönündeki hareket, merkez bankası tarafından alınan duruşta halen belirgin bir U dönüşü temsil ediyor olabilir. BNM, 2014 yılının başlarında yapılan açıklamada “Bitcoin, Malezya’da yasal ihale olarak tanınmadığını” ve “Merkez bankası Bitcoin’in işlemlerini düzenlemediğini” bildirdi.

Maliye’nin menkul kıymet düzenleyicisi, kripto para birimleri aracılığıyla finansman artırmanın yeni ve radikal bir biçimi olan ilk madeni para teklifleri (ICO) yoluyla para toplama konulu bir açıklama yayınladığında, Geçtiğimiz hafta, Menkul Kıymet Komisyonu Malezya (SC), yatırımcıları “dijital token temelli bağış toplama faaliyetleri / yatırım planları” nda gördüğü riskleri için uyardı.

cryptocoins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin