Malezya bitcoin

Malezya Hükümeti Bitcoin’i yasaklamayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya’nın ikinci Maliye Bakanı’nın verdiği verdiği bilgiye göre: Malezya Bitcoin gibi kripto para ticaretine ilişkin bütün bir yasağı yürürlüğe koymayacak.

The Malaysian Reserve’e verdiği röportajda , ülkenin ikinci Maliye Bakanı Johari Abdul Ghani, ülkenin merkez bankasının kripto paralara yasak koymayacağını doğruladı ve böylesine sert bir hareketin ‘mali sektördeki yenilikleri ve yaratıcılığı azaltacağını’ vurguladı.

Malezya Bitcoin ve kripto paraları yenilikçi görüyor

Hükümetin “kamuoyunun menfaati ile finansal sistemin bütünlüğü arasında bir denge” üzerinde yoğunlaşmaya odaklandıklarını söyleyen yetkili, şunları söyledi:

“Yetkililerin niyeti, kamu yararına olduğu düşünülen yenilikleri durdurmak veya yasaklamak  değil.”

Sözler, Malezya’daki Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ticaret yapanlar için bir rahatlamaya sebep oldu. Ayrıca Bank Negara Malezya (BNM) yetkilisi Muhammed bin Ibrahim’in Ekim 2017’de kripto para birimleri işlemlerinin yasaklanmasını istediğini ifade etmesinden sonraki duruşta bir değişikliği temsil edecektir . Malezya merkez bankası, Aralık ayı ortasında halkın istişaresi ile hazırlanan düzenlemeler taslağı ve kripto para alışverişi “kurumlar raporuna” göre çalışmalarını yönlendirecek.

Kripto para açıkken hakkında Johari, merkez bankasının “bu tür programlarla ilişkili herhangi bir riskin etkili bir şekilde kontrol edilmesini sağlamak için uygun düzenlemeye ve denetime sahip olması” gerekliliğine odaklanacak temkinli bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Johari, kripto para birimleri gibi finansal teknolojilerin getirdiği finansal yeniliklerin ülkenin ekonomik verimliliğini artıracağını ve finansal transferlerin “daha sorunsuz” hale getireceğini söyledi. Bu konuyu işaret eden yetkili: Yatırımcıların dijital para birimlerini ve e-cüzdanları Malezya’nın sayısallaştırma yol haritasının bir parçası ve paketi olarak dahil etmeye devam etti.

Maliye Bakanı, önemle vurgulayarak açık bir düzenleyici politikayı uygulamaya koymadan önce sayısal para birimlerini “kapsamlı bir şekilde anlamanın” önemini vurguladı.

İfadesinde:

“Bu, özellikle küresel ölçekte düzenlenmemiş ve şoklara karşı krizlerle sınanmamış olan Bitcoin hali gibi son yeniliklerle alakalı girişimler daha geleneksel alışverişlerden farklı olacaktır”

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin