Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç haftada, hem S&P 500 hem de kripto piyasaları toparlanma belirtileri gösteriyor. Yine de COVID-19 krizi hâlâ devam ediyor ve küresel durgunluğun derinleşmesiyle, makro faktörler kripto para sektörünün dibi henüz görmemiş olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin güvenli liman anlatısını geçici olarak yitirmişe benziyor

Kripto para piyasaları, dünyadaki ekonomilerle birlikte koronavirüs pandemisi tarafından yoğun zarar görmeye devam ediyor. Birçok kişi bunun Bitcoin için “mükemmel fırtına” olduğunu savunuyor. Bir numaralı kripto para, küresel huzursuzluk açısından genellikle uygun bir seçenek olduğunu kanıtlamıştı. Kripto para piyasaları, Orta Doğu’daki ticaret savaşları veya gerilimler gibi küresel jeopolitik faktörlere her daim baskı yapma eğiliminde.

Fakat bu kez durum çok kötü görünüyor. IMF, Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en kötü durgunluğu öngörüyor. Avrupa’daki ülkeler savaş yıllarından bu yana yaşanan en kötü krize destek vermeye hazırlanıyor. Ve ABD’de bir ayda 25 milyon kişi işsiz kaldı.

On yıl süren iş kazancı sadece dört hafta içinde geri alındı.

Buna ek olarak, Bitcoin’in borsa ile korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum BTC için güvenli varlık anlatısının geçici olarak rafa kalktığı anlamına geliyor.

Koronavirüs pandemisinden iyi haberler gelmedikçe kripto para sektörü için iyileşme zor

Bu korelasyon devam ederse kripto para birimleri için pek iyi olmayacak çünkü birçok analist borsaların dibi görmediğini tahmin ediyor. Yatırımcılar likidite aradıkça kısa vadede kripto para sektörü için boğa piyasasından bahsetmek hayli zor.

Tüm pazarlar için kasvetli görünen küresel makro faktörlere ek olarak 3.500 dolarlık CME boşluğu sebebiyle baskın kripto para biriminin 3.000 dolar bölgesini yeniden test etme olasılığı söz konusu.

Tek başına bir CME açığı, fiyat düzeltmesini tetiklemek için yeterli değildir. Ancak küresel faktörler iyiye gitme eğilimi göstermediğinden kripto para sektörü için de iyi şeyler konuşmak hayli zor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin