MakerDAO kurucusu, 3.5 milyar dolarlık USDC rezervine dönüştürme planını açıkladı

MakerDAO kurucusu, 3.5 milyar dolarlık USDC rezervine dönüştürme planını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasadaki Tornado Cash depremi sürüyor. Yaptırım sonrası platformun altyapısını kullanan şirketlerin alternatif çözümler arıyor.

MakerDAO kurucusu Rune Christensen, Tornado Cash yaptırımları nedeniyle DAO üyelerinden 3.5 milyar dolarlık USDC rezervlerini Ethereum’a dönüştürmeyi teklif etti.

Christensen bu öneriyi DAO Discord grubu aracılığıyla toplulukla paylaştı. Ek araştırmaların kendisine Tornado Cash yaptırımının sonuçlarının başlangıçta düşünülenden daha şiddetli olduğunu gösterdiğini belirtti. Rune Christensen,

“Bence USD’den ayrılmaya hazırlanmayı ciddi olarak düşünmeliyiz. Bunun olması neredeyse kaçınılmazdır. Bunu ancak büyük miktarda hazırlıkla yapmak gerçekçidir.”

MakerDAO kurucusundan önemli teklif

Christensen, Maker’ın USDC teminatının bir kısmı ile ETH’yi satın alma planının olduğunu itiraf etti. Tornado Cash ambargosundan dolayı takip etmeye değer bir seçenek olduğuna inanıyor.

Kara liste işlevi korkuları

DAI rezervinin yaklaşık %40’ı USDC’de tutulduğu için protokol, Circle’ın yaptırımlarından etkilenebileceği bir durumdan korkuyor ve çekiniyor.

Bununla birlikte, 3,5 milyar dolarlık rezervini Ethereum’a dönüştürmek, ETH ve diğer kripto para birimlerinin değişken doğası göz önüne alındığında, DAI’nin USD’den ayrılma riskini de beraberinde getiriyor.

Circle, ABD Dış Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından onaylanan 44 cüzdanı bloke etmişti.

Stablecoin veren kuruluş, eyleminin açık bir internet ahlakına aykırı olduğunu sonunda kabul etti. Ancak, mevcut yasalara uymak için bir hamle yapmak zorunda kaldı.

Diğer yandan kripto topluluğu üyeleri şimdiden MakerDAO’nun fikrini Terra ekosisteminin Bitcoin (BTC) alımıyla karşılaştırıyor. Bu yüzden de çekimser yaklaşım sergiliyor.

Buterin 3.5 milyar dolarlık ETH satın alma fikrini reddetti

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Maker’ın fikrinin iyi olduğunu düşünmüyor. Buterin’e göre, özellikle ETH’nin değeri düşerse tüm sistemi riske attığı için riskli ve korkunç bir fikir gibi göründüğünü ekledi.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin