featured

MakerDAO, banka krizine maruz kalan USDC ile yollarını ayırmıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İki hafta önce patlak veren bankacılık krizinin ardından kripto piyasasına karşı güven arttı. Banka olaylarında USDC’nin adı geçse de projenin sahipleri gerekli adımları attı. Krizden sıyrılabilen stablecoin, kendi alanında güven tazelemek istiyor.

Amerika’da başlayan banka sorunları Avrupa’ya da taşınmıştı. Olay öncelikle ufak çaplı gözükse de sonrasında büyüdü. Kripto endüstrisi, yaşanan bu krizden pozitif ayrıştı. Ancak Circle şirketinin sahip olduğu USDC, Amerika’daki krizden başta etkilendi.

MakerDAO, USDC’nin etkilenmesine rağmen işbirliğine devam edeceğini duyurdu. Ekip, rezerv varlık olarak USD Coin ile yoluna devam edeceğini paylaştı.

MakerDAO, rezerv için piyasanın güçlü stablecoin’ini bırakmıyor

Popüler DeFi borç verme platformu Maker’ın yönetim topluluğu MakerDAO, DAI stablecoin için birincil rezerv varlık olarak USD coin’i (USDC) kullanmaya devam etmeye karar verdi.

USDC bu ayın başlarında geçici bir depeg yaşasa da, MakerDAO’nun ezici bir çoğunluğu dünyanın en büyük ikinci stablecoin’ine olan inançlarını korumayı seçti ve diğer uygulanabilir seçenekleri reddetti.

Circle, şirketin kişisel kaynakları kullanarak tüm potansiyel eksiklikleri karşılayacağına dair çok fazla güvence sağlasa da, USDC etrafındaki olumsuz duyarlılığı nötralize etmek için yeterli değildi. Stablecoin’in 1 dolarlık işaretinden düşmesine neden olmuştu.

USDC kısa süre sonra sabitini geri kazanırken, değeri başlangıçta 0.87 dolara kadar düşmüştü. MakerDAO da dahil olmak üzere diğer stablecoin’ler ve DeFi protokolleri için çok fazla endişeye neden olmuştu.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin