featured

Majör varlık Solana, FTX’in gölgesinde en çok düşenler arasında yer aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance, FTX’teki en büyük rakibini satın alırken kripto piyasası mücadele ediyor. Binance CEO’su CZ, FTX bilançosunda bir likidite krizi de ortaya çıkardı. Alameda’nın iflasına ilişkin endişeler de son derece yüksek olduğu paylaşıldı. Bugün ABD’de yapılacak ara seçimler ve TÜFE verileri oynaklığı artıracak gibi duruyor.

Tüm bu veriler ve yaşanılan gelişmelerle birlikte piyasa daha da aşağıya demir atıyor. Özellikle de altcoin’lerin ezilmesi daha da fazlalaştı. İlk 100 içinde yer alan birçok varlık çift hanenin üzerinde zararla 24 saati geçiriyor.

Majör varlık Solana Haftalık Grafik
Majör varlık Solana Haftalık Grafik

Düşüşün pençesinde çok majör varlık Solana etkilendi. SOL, FTX ve iflas gibi endişelerle beraber büyük çöküntüye uğradı. 20 doların altına dahi sarkan majör varlık Solana, yatırımcısını büyük ölçüde zarara uğrattı. 

Majör varlık Solana 20 dolar seviyesinde geziniyor

5 Kasım Cumartesi günü 38 doları zorlayan kripto para birimi, Çarşamba günü itibarıyla 20 doları gördü. Sadece 5 gün içinde değer kaybı yüzde 48’e ulaştı.

FTX ve Alameda çöküşünün ardından çok etkilenen bir altcoin Solana (SOL) oldu. FTX tokenleriyle birlikte Solana’nın yerel varlığı yoğun satış baskısı altına girdi. SOL fiyatı, son 24 saatte %20 düşüşle, 20 dolardan alıcı bulmaya çalışıyor.

Sam Bankman-Fried, Solana’nın en büyük destekçilerinden biriydi. Ancak şirketleri derin sular altındayken, bu desteğin daha ne kadar devam edeceği şüpheli kalması ihtimali yüksek gibi duruyor.

Solana balina tasfiyeleri

Majör varlık Solana fiyatı düşerken tasfiyeler de dikkat çekiyor. Son paylaşılan balina ait veri ise düşüşü resmen tetiklediğini gösteriyor.

Zincir üzerindeki verilere göre, bir Solana balinası tarafından SOL fiyatını düşüren büyük bir tasfiye yaşandı. Çinli kripto gazeteci Colin Wu, Solend.fi’den gelen verilere atıfta bulunarak şunu söyledi:

“Solana Whale (3oSE9CtGMQeAdtkm2U3ENhEpkFMfvrckJMA8QwVsuRbE) tasfiye halinde gözüküyor. Şu anda 2.450.418.5 SOL (51 milyon doların üzerinde) teminatı ve 44.871.609.6 USDC borcu bulunuyor. Ancak, Solana şu anda bir güncellemesi nedeniyle tıkanıklıkla karşı karşıya kaldı.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin