Majör altcoinler ağır yaralı: Kimse bunu beklemiyordu!

Majör altcoinler ağır yaralı: Kimse bunu beklemiyordu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlk 10 içinde yer alan majör altcoinler, alışılmışın dışında bir düşüş yaşıyor. Bitcoin’in fazla oynak olmamasına rağmen altlarda ezilmeler mevcut. BTC.d baskınlığı kendini hissettirmiyor. Ancak buna rağmen altcoinler güne iyi bir başlangıç yapamadı.

Terra (LUNA), kötüleşen hissiyatın yatırımcıların piyasadaki son kazanımları kilitlediğini gördüğü için Cumartesi günü altcoinlerde bir bozguna yol açtı. Çoğu büyük altcoin de hafta boyunca keskin kayıplar gördü.

LUNA %11 düşüşle bir haftanın en düşük seviyesi olan 94.13$’a geriledi. Hafta başından bu yana %27 altında işlem görüyor. Son yedi gün içinde ise yaklaşık %13 düştü. Majör altcoinlerin düşüşü LUNA ile sınırlı değil.

Majör altcoinler performans olarak sönük kaldı

Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere diğer altcoinlerin çoğu %3 ila %10 arasında değer kaybetti. Düşüşlerin büyük bir kısmı, yatırımcıların son iki hafta içinde bir yıldız kripto rallisinin bitmesi olarak gösteriliyor.

Artan enflasyon ve Federal Rezerv tarafından yapılan agresif parasal sıkılaştırma konusundaki endişeler de daha geniş piyasa duyarlılığını azalttı. Bitcoin ve Ethereum sırasıyla yaklaşık %2.6 ve %1.6 düştü.

Luna kayıp yaşayanların arasında dikkat çekiyor

Majör altcoinler içinde en çok kayıp yaşayan Terra’nın LUNA’sı oldu. Bunda kurucunun endişe verici sözleri etkili olduğu düşünülüyor. LUNA, istikrarlı kripto parası TerraUSD’nin (UST) uzun vadeli sürdürülebilirliğine ilişkin artan endişeler arasında emsalleri arasında en büyük kayıpları gördü.

Altcoinler daha da yükselecek mi?

Altcoinler, son birkaç hafta içinde piyasanın yıldız oyuncularıydı. Fiyat hareketinde ilk 10 içinde yer alan varlıklardan daha iyi hareketler geldi. Bu kazanımlar, Bitcoin hakimiyetinin %40’ın altına düşmeye başladığında gelmişti. Yeniden yükseliş için ise zeminin oluşması gerekebilir. Şu an hacimsiz bir piyasa olması riskleri beraberinde getiriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin