Maduro, Petro'nun altı büyük borsada kullanılabileceğini belirtiyor
Maduro, Petro'nun altı büyük borsada kullanılabileceğini belirtiyor

Maduro açıkladı: İşte Venezuela Petro’sunun geleceği!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, ulusal petrol destekli devlet kriptosu Petro’nun resmi lansmanını duyurmak için kısa süre önce ulusal televizyonda konuşma yaptı. Maduro’nun konuşmasına göre, lansman 5 Kasım’da gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı ayrıca Petro’nun resmi sitesinin yayınlandığını ve Petro Cüzdan’ın Google Play’den indirilebileceğini de doğruladı.

Maduro, Petro’nun altı büyük borsada kullanılabileceğini belirtiyor

Cumhurbaşkanının önemli bir iddiası, Petro’nun altı büyük borsada takas için kullanılabileceği. Ancak, CoinMarketCap, bunu doğrular bir duyuru yapmadı ve Petro’yu herhangi bir borsada göstermedi. Bu nedenle, bu iddialar biraz havada kalıyor. Bir diğer gelişme şu ki, ülke içi ve dışı tüm petrol alımları Petro ile ödenmek zorunda. Bu, Venezuela’yı bir rota olarak kullanan ve uçakları için yakıt ihtiyacı gideren uluslararası havayolları içinde geçerli.

5 kasımda her şey daha netleşecek ve Petro’nun geleceği belli olacak. Ayrıca Maduro, konuşmasında devlet parasının petrolle desteklendiğini tekrarladı. Üstelik, Petro’nun yepyeni beyaz gazetesi, paranın yüzde 50 oranında petrol, yüzde 20 oranında altın, yüzde 20 oranında demir ve yüzde 10 oranında da elmas varlıklarla desteklendiğini belirtti.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin