Blockchain geleneksel madencilik sorunlarına çözüm bularak verimlilik arttıracak
Blockchain geleneksel madencilik sorunlarına çözüm bularak verimlilik arttıracak

Madencilik sorunlarına çözüm Blockchain ile geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası hukuk firması White & Case tarafından dün yayınlanan bir raporda, Blockchain teknolojisinin, şeffaflığı artırmaya, küresel madencilik tedarik zincirindeki verimsizlikleri gidermeye ve madencilik sorunlarına çözüm bulmaya yardımcı olabileceğini iddia ediliyor.

Blockchain geleneksel madencilik sorunlarına çözüm bulacak

White & Case’den Rebecca Campbell ve Andrzej Omietański tarafından hazırlanan, Madencilik ve Metaller Küresel Tedarik Zincirinin Sayısallaştırılması adlı rapor, Blockchain ve akıllı sözleşmenin yükselişi, çeşitli madencilik malzemelerinin tedarik zincirinin Blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirilebileceği gibi çeşitli yolları araştırıyor. Raporda önemli noktalardan biri şu şekilde anlatılıyor:

Günümüzün baskı altındaki marjları, enflasyonist maliyetleri ve son zamanlarda elde edilen zorlu üretkenlik ve kazançlarının azalması, madencilik şirketlerine verimlilik yollarını aratıyor.

Daha sonra, madencilik tedarik zincirlerini takip etmek için kullanılan Blockchain teknolojisinin, sanayideki saydamlığı artırabileceği gibi, sahtekarlığı ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini belirtiyorlar. Bu arada, akıllı sözleşme teknolojisine adanan bölümde, yazarlar Blockchain temelli sözleşmelerin madencilik faaliyetlerini finanse etmek için kullanılabileceğini belirtiyorlar. Ayrıca, tıpkı ICO’larda kullanan çeşitli şirketleri finanse etmek için kullanıldığı gibi taraflar arasındaki anlaşmazlıkları hafifletmeye yardımcı olacak.

White & Case raporunda Blockchain kullanımına iyimser bakılıyor

Rapor daha sonra Blockchain endüstrisinde yaygın olarak benimsenmeden önce Blockchain ve akıllı sözleşme teknolojisinin karşılaştığı çeşitli zorlukları ele alıyor. Yazarlar için büyük endişelerden biri, akıllı sözleşmelerin avukatlar veya bilgisayar bilimcileri tarafından toplanması gerekip gerekmediği. EOSBet akıllı sözleşme hackinin son durumu, her iki profesyonelin bir karışımının muhtemelen tercih edilebileceğini düşündürüyor.

White & Case raporunda global tedarik zincirlerinin izlenmesinde Blockchain kullanımı konusunda iyimser görünmekle birlikte, Tradeshift’in CEO’su teknolojinin bu tür görevler için gerekli olan ölçek türüne hiçbir şekilde hazır olmadığını belirtiyor. Campbell ve Omietański gibi, Christian Lanng da inovasyonun tedarik zincirlerinin nasıl işletildiği konusunda dramatik bir etkisi olabileceğine inanıyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin