featured

Madencilik En Çok Amd ve Nvidia’ya Yaradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

GPuUMadenciliğinin her geçen gün artmasıyla beraber bu sektörden en fazla faydayı hiç şüphesiz ekran kartı üreticileri sağladı.

Nvidia, madencilerinin  GPU’lara göstermiş olduğu yoğun talep nedeniyle, hisse senetlerinde geçen yıla göre yüzde 180’lik artış gözlemlenirken, AMD de yüzde 112’lik bir artış gösterdi. Global yatırım bankacılığı şirketi Jefferies yeni bir rapora göre, önümüzdeki aylarda GPU’lara olan talebin giderek artacağını söylüyor.

Her iki firmanında hem rekabet içinde olması hemde ekran kartlarına olan yoğun talebin olması hisse senedini elinde bulunduranlar içinde ayrı bir kazanç.



Ayrıca sürekli güncellenen blockchain teknolojisi ile pazara çıkan yeni kripto paralar (coin) sayesinde talebin her geçen gün artacağı yönünde de beklentilerde mevcut durumda. Hal böyle olunca her iki firmada odak noktalarını GPU versiyonlarını geliştirmek için kullanacaklarını açıkladı.

Olası bir felaket durumunda ise (madenciliğinin sonlanması durumu); firmaların en fazla yüzde 10-15 aralığında etkilenecek kapasitede olduğunuda belirtmek gerekir.

Alt yapı yatırımları ve gelişmiş teknolojileri ile oluşturulan ekran kartları sadece madencilik için kullanılmaması da bunun bir örneği olsa gerek. Madencilerin kullandıkları kartları belli bir süre sonra ikinci el olarak piyasaya sürmesi her iki firmanın ayrıca marka bilinirliliğine de katkı sağladığınıda belirtmemiz gerekir.

Coindesk

Mesut Paçavra

Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin