bitmain kripto endeksi
Madencilik devi Bitmain de kripto endeksi yayınlamaya başladı

Madencilik devi Bitmain de kripto endeksi yayınlamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin kripto para madencilik devi Bitmain, hem kurumsal hem de perakende yatırımcılar için en büyük sermayeli kripto varlıklarını takip etme amacıyla kripto endeksi yayınlamaya başladı.

Bitmain Crypto Index” (BCI), her gün yenilenen, günlük referans fiyatıyla birlikte gerçek zamanlı spot fiyat incelemesini içeriyor. Spot endeksi, pazardaki en büyük 17 kripto parayı kapsıyor.

Bir metodolojiye genel bakışta, Bitmain, ürünün “kurumsal ve perakende yatırımcılara küresel olarak işlem gören en aktif kripto paranın şeffaf, anında, belirli bir metodolojiye dayalı ve yatırım yapılabilirlik ölçütünü sağlamak için geliştirildiğini” söylüyor:

Endeks sadece sıralama metodolojisini olabildiğince güncel ve temsili tutma konusunda geri bildirimler için düzenli olarak gözden geçirme ve dış paydaşlarla etkileşime girecek olan Bitmain Index Operasyon Komitesi (“BIOC”) ve Bitmaintech Pte. tarafından yönetilmektedir.

BCI, şirket tarihinin önemli bir döneminden geçtiği için, Bitmain için en yeni genişleme alanını oluşturuyor. En büyük Bitcoin madenciliği katılımcısı olarak, hem şirket hem de kurucu ortağı Jihan Wu’nun, son haftalarda kısmen de olsa Bitcoin Cash (BCH) hard forkundaki rolü nedeniyle tartışmaların ortasında kaldığı görüldü.

Bitmain kripto endeksi belirli kriterler içeriyor

Bitmain’in Hong Kong’da bir halka arz niyetinde olduğu da söylentiler arasında.  Ancak böyle bir olayın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda şüpheler devam ediyor.

Hard fork ile ilgili olarak, BCI, on günlük bir sürede fork ile oluşan yeni kripto paraları değerlendirmeye alacak. Şirketin genel bakışı ise şu şekilde:

Endeks hesaplama ve yayılımı amacıyla, hard fork sonrası yeni bir tokenin, üstün fork  olup olmadığını belirlemek için 10. gün sonrası bir dizi kritere göre karar verilecek.

Diğer kriterler arasında “en az 2 kurucu borsada işlem görmesi” ile “tüm kurucu borsalarda USD veya eşdeğer çiftler gibi yeni tokende en az 200 günlük işlem” yer alıyor.

Bu ayın başlarında ise VanEck’in bir kuruluşu, tezgâh üstü (OTC) oranlara dayalı ilk kripto para endeksini başlatmıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin