Madenciler, BTC satışı için borsalara varlık mı aktarıyor?

Madenciler, BTC satışı için borsalara varlık mı aktarıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, geçtiğimiz yıl boyunca birçok kötü haberi görmüştü. Hatta bu haberlerden madenciler çok etkilenmişti. Enerji maliyetleri yüzünden madenciler birçok kez BTC satışı yapmak zorunda kalmıştı.

Olumsu haberler bu sene de devam ediyor. Piyasaların topladığı bir anda FUD haberleri yayılıyor. Özellikle bu konuda Amerika başı çekiyor. Daha dün, ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, dünyanın önde gelen kripto para borsası ve CEO’suna karşı dava açtı.

CFTC, Binance ve Changpeng Zhao’nun birçok yönetmeliği ihlal ettiğini iddia ediyor. Bu haber dün BTC/USD paritesinin 27.000 doların aşağısına inmesine neden olmuştu. Bugün ise madenciler tarafından yeni gelişmeler geldi. Uzun süredir sessiz olan madenciler yeniden BTC satışı için harekete geçebilir.

Madencilerden BTC satışı geliyor mu?

Kripto piyasası zaman zaman likidite sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Şimdi de piyasanın en büyük borsasına dava açılması bu sorunu daha da büyütebilir. Verilere göre, FTX ve Choke Point 2.0 çöküşünden sonra hakimiyet tamamen Binance borsasına geçti. Bitcoin ticaretinin %80’i binance borsasında gerçekleşiyor.

Madenciler tarafına baktığımızda da BTC satışı gerçekleştiğini görüyoruz. Bitcoin Miner to Exchange Flow metriği, madencilerin 28 Mart Salı günü kripto borsalarına yaklaşık 1.700 BTC aktardı. Bu ve buna benzer hamleler madencilerin Bitcoin üzerindeki satış baskısını artırıyor. En son madencilerin BTC satışı 19 Ocak’ta gerçekleşmişti. Ocak ayında 3 binin üzerinde BTC satışı yapılmıştı.

Bitcoin Miner Reserve metriği, madencilerin BTC varlıklarının da azaldığını gösteriyor. Madencilerin Bitcoin varlıklarını satmaya başladıklarını ve Bitcoin fiyat düşüşünü tetikleyeceğini doğruladı.

Popüler analist Rekt Capital’e göre, günlük zaman diliminde BTC’nin 27.000 doların altında kapatması düşüşü tetikleyebilir. 27K altında kapanışlar sonrasında uzman 25.000 doları hedef olarak gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin