Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı
Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı

Madenciler bir bir kepenk indiriyor! Bitcoin tehlikede mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı geçen ay tarihinin en büyük günlük çöküşlerinden birini yaşamıştı. O günden beri BTC ağının hash rate’i de sürekli bir düşüş içine girdi. Son zamanlarda Çin’de yaklaşık 2,3 milyon S9 madencisi piyasadan çekildi, çalışan madencilerin ise kâr etmeleri zorlaştı. Ağın hash rate’i, Blockchain ağının ne kadar güvenli ve güçlü olduğunu gösteriyor.

Bitcoin hash rate düşüşte

Bitcoin hash rate, 2020’nin başında 133,29 EH/S idi. Sonrasında BTC fiyatının 4.000 doların altına düştüğü 12 Mart’ta, bu oran 108,16’ya kadar düştü. Madenciler faaliyetlerini sürdürmek için zor zamanlar yaşarken o zamandan beri hash rate sürekli düşüyor. 4 Nisan’da 96,9888EH/S olarak ölçülen oranın artması adına madencilerin sağlıklı kâr marjlarını korumak için Bitcoin fiyatında bir artış görülmesi gerekiyor.

BTC fiyatındaki çökme en fazla küçük madencilik şirketlerini etkiledi. Bu şirketler masraflarını karşılayamadıkları sebebiyle kapandıkları için büyük madenciler endüstrinin tekelleşmesine neden oldu. Fiyat düştüğünde, madenciler elektrik ve madencilik teçhizatı gibi masrafları ödemek için kârlarını satmak zorunda kalıyorlar. Bu da ağ üzerinde güçlü bir baskı yaratan kârları olmadığında, madencileri BTC varlıklarını satmaya zorluyor.

BTC fiyatı olumsuz etkilenebilir

Bitcoin ağının hash rate’indeki sürekli düşüş, madenciler kâr elde edemedikleri için BTC fiyatını da olumsuz etkileyebilir. Bu haberin yazıldığı esnada BTC 7.100 doların biraz üzerinde el değiştiriyor.

Kripto para şirketi Tradeblock tarafından yayımlanan bir rapora göre, BTC fiyatının halving öncesinde 12 bin 500 dolara yürüme ihtimali var. Ancak sonrasında gelirler yarı yarıya azalacağı için daha çok madencinin işi bıraktığını görebiliriz.

coinnounce

Şok iddia: Madenciler, Bitcoin halving sonrasında BTC fiyatını bu seviyelere çekebilir!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin