lynked.world
Hindistan'da daha fazla şeffaflık ve güvenlik için Blockchain devrimi devam ediyor

Hindistan’da daha fazla şeffaflık ve güvenlik için Blockchain devrimi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi hayatımızın her alanına yavaş yavaş entegre olmaya başladı. Buna paralel olarak ülkeler ve eyaletleri kamusal işlemlerde daha fazla güvenlik ve şeffaflık sağlamak adına bu teknolojiyi sistemlerine entegre etme konusunda oldukça hevesliler. Bu bağlamda Lynked.World adlı şirket Hindistan’ın Manipur eyaletinde çeşitli devlet idareleri için Blockchain çözümleri sunma çalışmalarına başladı.

Son aylarda, bazı Hint eyaletlerinin operasyonlarında Blockchain çözümlerini kullanmaya yönelik ilgilerinin arttığı görülüyor. Geçtiğimiz yaz, Hindistan’ın Telangana eyaleti, devlet ve ulusal kurumlarda yaygın olarak görülen yolsuzluğu ve dolandırıcılığı azaltma konusunda Blockchain teknolojisini uygulama niyetini ortaya koydu. Açıklamadan kısa bir süre önce, Telangana hükümeti, sektörde yaygın olarak görülen rüşvet vakalarının temizlenmesi ve engellenmesi amacıyla tapu dairelerine ve gelir departmanlarına Blockchain çözümleri entegre etti. Aynı şekilde, Batı Bengal, yakın zamanda yasal kimliklerin doğrulanması, doğum ve diğer sertifikaların verilmesi gibi bazı idari görevlerini kolaylaştırmak ve basitleştirmek adına Blockchain teknolojisini kullanıyor olacak.

Güvenilirlik ve değişmezlik, veri şeffaflığı ve emniyet konularını ideal hale getiren Blockchain teknolojisinin temelini oluşturuyor. Sonuç olarak, dünya hükümetlerinin birçoğunun operasyonlarının verimliliğini artırmak ve işlemlerini düzene sokmak için Blockchain çözümleri kullanmayı düşünmeleri büyük bir sürpriz olarak görülmüyor.

Lynked.World Blockchain çözümleri için Hindistan’ın Manipur eyaleti ile mutabakata vardı

Şimdi ise Manipur eyaleti hükümeti diğer devletlerin izinden gidiyor. Devlet tarafından işletilen sistemlerde çeşitli Blockchain uygulamalarını araştırmak için Lynked.World adlı bir şirketle yeni bir mutabakat anlaşması imzaladılar. Ortaklar şu anda, genel yönetim, tıbbi kayıt tutma, eğitim sistemi ve dijital kimlik kartları gibi çeşitli kullanım durumlarını araştırıyorlar.

Manipur hükümet temsilcileri ve Lynked.World’un ekibi tarafından tasarlanan planlara göre, yeni sistem, vatandaşların evlerinden çıkmadan çeşitli devlet hizmetlerine başvurmaları ve bu hizmetleri almaları için kullanılacak. Devlet hastaneleri, hastalarının kayıtlarını dijitalleştirmek ve korumak, doktor randevularını planlamak ve hastane raporları ile belgelerini vermek için yeni teknolojiyi kullanabilecek. Devlete bağlı eğitim kurumları ise kayıt kabul sürecini dijitalleştirecek ve ders notları ile test sonuçlarını blok zincirde tutabilecekler.

Lynked World şirketinin sunduğu Blockchain çözümleri ilk etapta devlet hastaneleri ve okulları için tasarlanacak

Son olarak, sistem aynı zamanda devlet okulu ve hastane çalışanları için dijital kimlik kartları yayınlamak üzere de kullanılabilecek. Tüm bu uygulama senaryoları, tüm katılımcılar için maksimum kullanım kolaylığı sunarken şeffaflık ve güvenlik sağlamayı da amaçlıyor.

ICOBox’un kurucu ortağı diğer ülkelerin de bu teknolojiyi takip edeceğine inanıyor

Lynked World’un ürünlerini pazara sunmasına yardımcı olan ICOBox’un kurucu ortağı Daria Generalova, yeni ortaklık konusunda heyecanını şu sözlerle ifade ediyor:

Dünya hükümetlerinin çoğunun her zaman kullanıcı dostu olmadığı ve vatandaşlara kolaylık sağlama yolunda yol gösterici olmadığı bilinen bir gerçektir. Bazen mevcut sistemler, devlet çalışanlarına ve onları yönetenlere bile sinir bozucu gelebilir. İdare karmaşıklığı, bir tür karmaşaya dönüşebilir ve zahmetli olduğunda zafiyete ve güvenlik açığına yol açabilir. Şimdi, Lynked.World’un platformu ile bu sorunların çoğu başarılı bir şekilde ele alınırken hem kullanıcılar hem de yöneticiler için huzuru sağlıyor. İçtenlikle umut ediyorum ki diğer ülkeler de bu konuda hızlı bir şekilde aynı aksiyonu alacaklardır.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin