LUNA’nın bitkisel hayata geçmesi, Cosmos tabanlı varlıkları sert şekilde vurdu!

LUNA’nın bitkisel hayata geçmesi, Cosmos tabanlı varlıkları sert şekilde vurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen haftaki Terra patlamasından sonra sular bir türlü durulmadı. İlk günkü sıcaklığın etkileri azalsa da mağdurlar fazlasıyla üzgün. Aynı zamanda LUNA’nın çöküşü sadece kendisine değil doğrudan ve dolaylı yoldan tüm varlıkları etkiledi. Piyasada neredeyse sıfırlanan LUNA beraberinde bazı varlıkları da aşağıya götürdü.

LUNA’nın ve algoritmik stabilcoin UST’nin çöküşü, Cosmos ekosistemine de büyük darbe vurdu. Kripto varlıklar, çöküşten bu yana önemli kayıplar gördü. 

İki ay önce, en iyi Cosmos ekosistem madeni paraları toplu olarak 61.6 milyar dolar değerine ulaşmıştı. Şimdi ise Cosmos ekosistemindeki değer %75’ten fazla eriyerek 15.2 milyar dolara geriledi. 

LUNA, Cosmos token ekosistemini karıştırdı

Terra, fikir birliği protokolü Tendermint, Cosmos SDK ve Blok Zincirler Arası İletişim protokolünden (IBC) yararlanan Cosmos tabanlı bir ağdır. Terra’nın ağı, LUNA adlı yerel bir simgeye ve TerraUSD (UST) gibi bir algoritmik sabitlenmiş belirteç paketine sahip.

Geçen hafta, UST/USD paritesinin 1$ kaybetmesi felakete yol açtı.  Açık kaynaklı Tendermint protokolü ile oluşturulan Cosmos ekosistem belirteçlerinde önemli yara aldı. Nu sistemde bulunan varlıklar acı bir kayıp gördü.

Cronos (CRO), iki ay önce 0,38 ABD dolarından alıcı buluyordu. Şimdi ise CRO, token başına 0,19 ABD dolarından işlem görüyor. Yarı yarıya kayıp oluştu. Aynı durum sistemin ana tokenı olan ATOM’da da görüldü. Cosmos, 7 Mart’ta birim başına 28.95 dolardaydı. Bugün tek bir ATOM, için 11.27$ ödemeniz yeterli. Neredeyse 3’te 1 fiyatına düşüş yaşadı. 

Cosmos şu anda 3,2 milyar dolarlık piyasa değeri ile ikinci en büyük pozisyonu elinde tutuyor. LUNA’nın piyasa değerlendirmesini takip eden diğer önemli Cosmos ekosistem simgeleri arasında Thorchain (RUNE), Osmosis (OSMO) ve Kadena (KDA) yer alıyor. Cosmos isteminde RUNE, OSMO ve KDA yine aynı şekilde mevcut pozisyonlarında bir miktar geri çekilme yaşadı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin