featured

Luna vakasının adı bu sefer Celsius mu? Düşüş anlık yüzde 75’i geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası ilginç bir şekilde sarsılmaya devam ediyor. Ağır kayıpların yaşandığı bu dönemde tüm varlıklar ortalama yüzde 50, hatta daha fazla eridi. Bu kopmanın ardından yatırımcıların en çok merak ettiği ise ne zaman dönüş olacak?

Bu soru ve sorunlar bir yana dursun ikinci Luna vakasını yaşıyor, olabiliriz. Celsius gün içi yaşadığı yüzde 75’lik düşüşle akıllara Luna’yı getirdi. Luna vakasının üzerinden bir ay geçerken ikinci bir varlığın çöküşünü kripto camiası kaldıramayabilir. Celsius’un işlemleri durdurması paniği daha çok artırmış durumda. Ekip, Luna’daki gibi bir dizi kurtarma çabaları içine girdi. İşte daha fazla detay…

Celsius ağı, kripto para piyasasında doğrudan paniğe neden olan birçok sorunla uğraşıyor. Bu arada ağ, konumunu korumak için daha fazla risk aldı.

Celsius 278 milyon DAI ödünç aldı

Wu Blockchain’e göre, Celsius ile ilişkili bir adres Maker protokolünde 278 milyon dolar değerinde DAI tokeni ödünç aldı. 17.919.37 Wrapped Bitcoin (WBTC) stake etti. Bu, protokoldeki en büyük kişisel borç pozisyonudur.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık %15 düştü. Çökmeye öncülük eden Celsius tokeni, son 24 saat içinde 0.155 $ fiyat seviyesinde işlem yapmak için %50 oranında düştü. Sonrasında ise toparlanan CEL 0,33 dolara geri çıktı.

Peck Shield, Celsius’un aynı protokole 2000 WBTC teminatı daha eklediğini bildirdi. BTC fiyatları 18.387 $ seviyesine düşerse bu pozisyon tasfiye ile karşı karşıya kalacak. Toplam teminat şu anda 21,960,85 WBTC ile 517,2 milyon doları aşıyor. Cüzdan şu anda 4.81K sarılmış Bitcoin çekebilir. Teminat oranı ise %185 seviyesinde bulunuyor. Bununla birlikte, WBTC’nin 24 saatlik işlem hacmi, 833.4 milyon doların üzerine çıkarak işlem gördü.

Celsius, 104K ETH’yi FTX’e taşıyor

Altcoin projesi Celsius, yaklaşık 3.500 WBTC tokenini (yaklaşık 89 milyon dolar) FTX’e taşıdığı bildirilmişti. Aynı borsaya yaklaşık 50 bin Ethereum da aktardı. Celsius’un son 3 gün içinde yaklaşık 104.000 Ethereum (ETH) ve 9.5k WBTC’yi FTX’e taşıdığı belirtiliyor. ETH fiyatları son 24 saatte %20’nin üzerinde düştü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin