Dikkat: LUNA UST'ı takip eden başka bir stabil coin! Saatler içinde çöküşe geçti
Dikkat: LUNA UST'ı takip eden başka bir stabil coin! Saatler içinde çöküşe geçti

Dikkat: LUNA UST’ı takip eden başka bir stabil coin! Saatler içinde çöküşe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta, Terra’nın UST stabil coin’i ve LUNA’nın benzeri görülmemiş çöküşü nedeniyle kripto para piyasasında kaos yaşandı. Çökme, yatırımcıların, en son DEI fiyatı olan stabil coin’lerin güvenilirliği hakkında tartışmalarına neden oldu. UST’nin geçen haftaki çöküşünden kaynaklanan panik, kripto para birimlerinin çoğunluğunun fiyatlarında büyük düşüşe neden oldu.

DEI, yeni kazada UST’yi takip ediyor

Dolar seviyesinden ayrılan yeni bir stabil coin vakasında, DEI stabil coin Pazartesi günü 1 dolarlık sabit parayı kaybetti. CoinMarketCap’e göre DEI’nin fiyatı 0,52 dolarlık dip noktaya düştü. Yazı yazarken, stabil coin 0,68 dolardan işlem görüyor. DEI’nin mevcut piyasa değeri yaklaşık 63 milyon dolar.

Algoritmik stabil coin’ler, dolar gibi fiat para birimleriyle dengeyi koruma konusunda doğal bir yeteneğe sahiptir. Genellikle düşük teminatlıdırlar, bu da sabit paraların toplam değerini desteklemek için rezervlerdeki yeterli varlıkla desteklenmedikleri anlamına gelir. Stabil coin’in kendisi ile onu destekleyen başka bir kripto para arasındaki arz ve talep denklemini izleyen bir algoritma, omurga görevi görür.

DEI fiyat restorasyonu

DEI sabit parasını destekleyen DEUS Finance DAO, finansal altyapı sağlar. Sentetik hisse senedi alım satım platformları, opsiyonlar ve vadeli işlemler gibi finansal araçlar Deus tarafından sunulanlar arasındadır. Pazartesi günü erken saatlerde, ekiplerinin istikrarı korumak için çözümler üzerinde çalıştığını bildirdi. Bir tweette dediler ki,

“Ekibimiz DEI pimini geri yüklemek için 24 saat çalışıyor. Azaltma önlemleri hemen uygulandı ve uzun vadeli istikrar için çözümler geliştiriliyor.”

DEI fiyatındaki düşüş, piyasada UST’nin geçen hafta milyarlarca dolarlık yatırımcı parasını silip süpürmesinin ardından geldi. UST ile karşılıklı olarak takas edilen başka bir Terra kripto para birimi LUNA da sonuç olarak değerinin %99’undan fazlasını kaybetti.

Bu arada, LUNA Vakfı (LFG), son Terra kazasının ve UST’yi destekleme önlemlerinin rezervlerinin çoğunu yok ettiğini ortaya çıkardı. Holdingleri şu anda yaklaşık 260 milyon dolar. İki haftadan kısa bir süre önce, LFG 4 milyar doların üzerinde bir rezerve sahipti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin