LUNA piyasadan silindi, Peki kripto varlıklar rahat etti mi? İşte Bitcoin’deki son durum…

LUNA piyasadan silindi, Peki kripto varlıklar rahat etti mi? İşte Bitcoin’deki son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyası, büyük bir şok etkisinden sonra toparlanmaya çalışıyor. Büyük bir Terra skandalından sonra UST ve LUNA resmen piyasadan silindi. Yatırımcılar, güne LUNA’nın delist haberleriyle uyandı.

Terra Vakfı’nın yaptıkları yatırımcılar tarafından hiçbir şekilde unutulmayacak. Bitcoin’in bile önüne geçen LUNA, artık piyasanın dışına itildi. Delist edilmesinin ardından ise piyasa biraz daha rahatladı. Uzun süre sonra Bitcoin ve türevleri rahat bir nefes aldı. Birkaç gün sonra BTC, 30 bin doları geçti.

Bitcoin (BTC), son çöküşünden sonra bir dip bulmuş gibi görünüyor. Lider kripto para, Cuma günü kripto pazarında daha geniş bir toparlanmaya öncülük etti.

BTC, Perşembe günü 26.000$’a kadar düştükten sonra 30.000$’ı tekrar alarak %14,3 artışla işlem görüyor. Varlık, ABD Merkez Bankası’nın Mayıs ayının başlarında faiz oranlarını artırmasından bu yana düşüşte kaldı.

Yüksek piyasa oynaklığı, BTC’yi ve emsallerini her iki yönde de büyük dalgalanmalara eğilimli hale getirebilir. Muhtemelen takip etmesi gereken bir kapitülasyon olabilir.

Veriler, kripto piyasası hissiyatının hala “aşırı korku” ile zayıfladığını gösteriyor.

BTC çöküşünün arkasındaki faktörler hala oyunda

BTC’nin son düşüşü, yükselen enflasyon korkusu ve Fed’in faiz oranı artışları olmak üzere iki ana faktörden kaynaklandı. Bu faktörlerin her ikisi de pazar için hala geçerli. Bu haftanın başlarındaki ABD TÜFE verileri, enflasyonun soğumasının çok daha uzun süreceğini gösterdi. Bu da ekonomi için kötüye işaret. Yüksek fiyatları düzeltmek için, Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam etmesi ve piyasadaki likiditeyi daha da azaltması muhtemeldir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin