Luna çöküşü sonrasında, ABD Bankacılık düzenleyicisi kripto uyarısı verdi!

Luna çöküşü sonrasında, ABD Bankacılık düzenleyicisi kripto uyarısı verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayında yaşanan Luna çöküşü ile beraber piyasa halen olayların etkisinden kurtulamadı. Gündemden çıkmış gibi gözükse de halen derin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Kendi iç dinamiklerinde açtığı yara dışarıya da sızdı. Maalesef devletlerin ve düzenleyicilerin anında radarına girdi.

Büyük bir tufan gibi çöküşün getirdiği tahribatlar günceliğini koruyor. Bu da düzenleyicilerin devreye girmesini gözler önüne seriyor. Son olarak ABD Bankacılık düzenleyicisi, Luna çöküşünü göstererek uyardı.

Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) başkanı, Terra (LUNA) çöküşünün ardından kripto varlıklarına yatırım yapmanın risklerini yineliyor. Yahoo Finance Live ile ilgili yeni bir röportajda, OCC Para Birimi Vekili Michael Hsu, Terra’nın çöküşünün kripto alanının kırılganlıklarını ortaya çıkardığını söyledi.

Luna çöküşü, herkesin eline bir koz olarak geri döndü

Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) başkanı, Luna çöküşü sonrasında kriptoya olan güveni sorgular hale geldi. Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan OCC Para Birimi Vekili Michael Hsu, halen riskli gördüğünü üstüne basa basa vurguladı. OCC Para Birimi Vekili Michael Hsu,

”Bence Terra Luna çöküşü bir çok şeyi ortaya çıkardı. Birincisi, stabilcoinler stabil olmadığını gösterdi. Açıkçası, 18 milyar dolarlık bir stabilcoin çöküşünün bu kadar hızlı olması, bence bunun bir göstergesi.

İkincisi, kriptodaki büyümenin çoğu hype tarafından yönlendiriliyor. Terra’nın bu kadar hızlı büyüyebilmesinin bir nedeni, aşırıya kaçması ve üzerine sürdürülebilir olmayan çok çekici verimler eklenmesiydi. 

Üçüncüsü, bulaşma riski gerçektir. Satışın, genel olarak kripto para piyasasında hem daha geniş bir satışa yol açtığını gördünüz. Bence nispeten kısa bir sürede yarım trilyon dolar değer kaybetti ve algoritmik olmayan başka bir stabilcoin olan Tether üzerinde biraz baskı gördünüz. Tether kısaca sendeledi. Bence bu derslerden bazıları, o alandaki herkesin gerçekten dikkatli olması gereken bazı kırılganlıkları açığa çıkarıyor.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin