Binance, LUNC yakımlarını sürdürüyor: İşte haftalık bilanço…

Luna coin yeni gelişmeler: Terra ekosistemi, planlarda bazı önemli değişikliklere gitti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son çöküşün ardından, Luna coin yeniden harekete geçmek istiyor. Bunun için eylem planları açıklayan ekip istediğini halen elde etmiş değil. En çok merak edilen ise Hardfork çalışmasıydı. Luna oylama sonucu merak edilenler arasında. Ekip, bir çatallamayı teklif olarak sundu. Ancak bu o kadar fazla benimsenmedi.

Terra ekosistemi bir canlanma planı üzerinde çalışıyor. Terra topluluğu üyelerinin çoğunluğu bir hardfork lehinde oy kullandı. Son gelişmede ise Terra, 1623 numaralı teklifte bir değişiklik yayınladı ve topluluk geri bildirimini takiben üç büyük revizyon yaptığını açıkladı. İşte Luna coin için üç önemli revizyon:

Genesis likiditesini artırma

Terra, saldırıdan önce LUNA’yı elinde tutan daha küçük cüzdan sahiplerinin çıkarlarını koruduğunu iddia ediyor. Terra, “saldırı öncesi aUST sahipleri, saldırı sonrası da LUNA sahipleri ve saldırı sonrası UST sahipleri”  için ilk likidite parametrelerini %15’ten %30’a çıkardığını açıkladı. Bu, gelecekteki enflasyonist baskıyı azaltmak için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Saldırı öncesi LUNA coin sahipleri yeni likidite profili alacak

Yeni likidite profili, 10K LUNA’dan daha az olan cüzdanlara, aynı başlangıç likiditesine sahip olmalarını sağlayacak. Bu da lansman sırasında %30 kilidi açılacak. Likiditenin geri kalan %70’i her 6 ayda bir iki yılda açılacak. Terra konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Bu yeni likidite profilinin tanıtılması, küçük LUNA sahiplerinin benzer başlangıç likidite profillerine sahip olmasını sağlıyor. Bu sayede, saldırı öncesi anlık görüntüde toplam LUNA’nın yalnızca %6,45’ini temsil ederken, LUNA cüzdanlarının %99,81’ini kapsayacaktır.”

Saldırı sonrası UST sahiplerine yapılan dağıtımın azaltılması

Terra, saldırı sonrası UST sahipleri için tahsisi %20’den %15’e düşürmeye karar verdiğini de söyledi. Bu, de-peg ile ilgili tahsisin orijinal paydaş tahsisi ile eşit kalmasını sağlayacaktır.

Terra, dağıtımı azaltmaktan saldırı sonrası UST sahiplerine kadar olan %5’lik değişikliğin topluluk havuzuna tahsis edileceğini söylüyor. Terra, 5 gün sonra sona erecek olan 1623 önerisi için oylamayı açmış oldu.

Son olarak Terra ekosisteminin çöküşü tüm kripto pazarını sarstı. Ayrıca, sadece bir hafta içinde 40 milyar doları aşan kripto yatırımcıları için en büyük ve en hızlı servet erozyonlarından biri tarihe geçti. Daha öncesinde buna benzer bir olay yaşanmadı. Değer olarak kayıp fazlasıyla kayıp gördü. Luna haberleri son dakika olarak bu şekilde gelişti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin