Luna 2 ile ilgili şok karar: Hintli kripto sahipleri 1-0 yenik başlıyor!

Luna 2 ile ilgili şok karar: Hintli kripto sahipleri 1-0 yenik başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya ülkesi Hindistan’da 1 Nisan tarihinden itibaren kriptolarla ilgili vergilendirme süreci başladı. Resmi olarak bu tarihten itibaren yatırımcılar vergilendirilecek.

Hindistan, kripto vergi düzenlemesine başlayalı 1 ay oldu. Katı kuralların uygulandığı ülkede vergi ödemeleri ise can sıkabilir. Ayrıca Luna 2 ile beraber yapılan Airdrop, Hintli kripto sahiplerine ağır vergi getiriyor. Yabancı kaynaklardan gelen haberlere göre Luna 2 için yüzde 30 vergi yolda.

Hintli yatırımcılar, Airdrop yoluyla alınan LUNA 2.0 tokenleri için %30 vergi ödeyecek. Ülkenin vergi kanunları, kayıpları herhangi bir kazançla dengeleyemeyecekleri anlamına geliyor.

Luna 2 için yüzde 30’luk vergi dilimi yolda

Hindistan’daki yeni vergi yasaları 1 Nisan’da yürürlüğe girdi. Küresel olarak kripto para birimini en çok benimseyen yatırımcılar arasında bir hareketlilik başlattı. CoinSwitchKuber borsasının kripto piyasası için ilk rupi tabanlı endeksi başlatmasıyla genel gelişim açısından bazı ilerlemeler kaydedildi.

Hindistan ayrıca yabancı kripto platformlarında ters ücret vergisi uygulamayı düşünüyor. Bu, ticaret hacimlerinde şimdiden keskin düşüşler yaşadığını bizlere gösteriyor.

Ülkenin kripto piyasasının katı vergilendirmesi, alınan tüm fonların (bu fonların gönüllü olarak alınıp alınmadığını) vergiye tabi olduğu anlamına geliyor. Vergi planı, birçok Hintli yatırımcının büyük miktarda vergi ödemesinin yolunu açıyor. Bu yüzden Luna 2 için alınan Airdrop ile vergiler yüzde 30’u bulacağı söyleniyor.

Özetle, tahminlere göre henüz eline Luna 2 geçmemiş Hintli kripto sahipleri vergiden dolayı mağdur olacak.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin