Litecoin fiyat tahmini: Bu yıl nereyi hedefliyor?

LTC coin 2023 yarılanmasında bekleneni verebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin piyasa içinde istikrarlı bir çizelge içinde kalıyor. Genellikle yükselişler belli bir alan içinde gerçekleşiyor. Son 1 aylık büyüme diğer varlıklara göre daha sakin gerçekleşti. Ancak istikrarlı bir ivmelenme dikkat çekti.

LTC coin fiyat verileri, 2023’te gerçekleşmesi planlanan halving olayından sonra artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Ancak kimi veri ve teknik bakış halving eskisi kadar etkisini göstermeyeceğini düşünüyor. Bununla birlikte, kripto para birimi yarılanmadan hemen sonra bir düzeltme yaşayabilir.

Kripto para birimi analisti Rekt Capital tarafından analiz edilen verilere göre, Litecoin “halving’den önce oldukça güçlü bir şekilde toparlanma eğiliminde”, kripto para birimi ilk halving’inden 122 gün önce dibi gördükten sonra ortalama %550 arttı.

LTC coin bir önceki halving’lerde ciddi artış yaşamıştı

Litecoin daha önceki halving işlemlerinde büyümeyi yüksek şekilde fiyatlamıştı. Bir önceki halving’e giden yolda, LTC dibi gördü ve ardından bir fiyat artışı yakaladı. İlk halving olayından önce %820 yükselirken, ikinci halving olayında da %550 artış sağladı.

Tarihsel olarak paylaşılan LTC coin verileri gidişatı gözler önüne seriyor. Kripto para birimi halving etkinliğinden sonra daha fazla ralli yaptığı resmi olarak kanıtlandı. LTC, ilk yarılanmasının ardından %12.400, ikinci yarılanmasının ardından ise %1.573 arttı.

LTC coin Bitcoin halving olayına benzer yapı sunuyor. Litecoin, ağda blok bulan madenciler için kripto para tabanı ödülünün yarıya indirildiği yarılanma olaylarına maruz kalır. Bu sene Ağustos 2023’te halving gerçekleşmesi bekleniyor. Bu olayda madencilik ödülleri 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşecek. Halving olayları, piyasadaki yeni arzın yarıya inmesi nedeniyle yükseliş olarak görülüyor.

Litecoin üçüncü artışı yaşayacak mı?

Rekt Capital, LTC coin’in bu yarılanmalardan önce toplandı. İlk yarılanma olayından sonraki 578 günde %73 düştüğü ve ikinci yarılanmadan sonraki 458 günde %83 geri çekildi. Aynı durumun üçüncü yarılanmada da olması muhtemel gözüküyor. Bu yüzden uzmanlar işlem alacakları uyarıyor. 

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin