bitcoin ile satılık ev
bitcoin ile satılık ev

Londra’da Yalnızca Bitcoin ile Satılık Konak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satışa çıkarılan Batı Londra’daki Notting Hill Konağı için ödemeyi yalnızca Bitcoin ile kabul ediyor. Londra’da Yalnızca Bitcoin ile Satılık Konak için 17 milyon sterlin isteniyor.

Bu ay satışa çıkarılan bir Notting Hill konağının alıcıları, Londra için bir ilk olduğuna inanılan bu satın alma işlemi için Bitcoin ile ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Portobello yolu üzerindeki konağın satışı için sahipleri ödeme yöntemini yalnızca bitcoin ile kabul ediyor ve hiçbir şekilde klasik para birimi kabul etmeyecekler.

2013’te 4 Stanley Bahçesinde mülk satın alan gayrimenkul yatırım şirketi London Wall’un kurucularından Lev Loginov, İngiltere’deki Bitcoin anlaşmalarında öncülük yapmayı umuyor.

Loginov;

“Kripto paralarla ilgili tüm algıları değiştirmek istiyoruz.

Kripto paraların gelecekte, bu gibi ticaretlerdeki işlemlerin seyrini değiştireceğini düşünüyoruz.

Sektörde Bitcoin ile işlem yapan ilk şirket olmak istiyoruz. Gereksiz aşırı düzenlemeye neden olan bankaları kullanmaktan daha hızlı, daha verimli, daha kolay ve anlaşılabilir. “

Londra’daki emlak satıcıları arasında Bitcoin ile ödeme alacağını söyleyen ilk kişi değil, ancak hiçbiri daha önce bitcoinin kabul ettikleri tek ödeme yöntemi olduğunu belirtmemişti.

Geçtiğimiz ay 1.7 milyon’a satışa sunulan Peckham konağının sahibi, kendisinin Bitcoin ile tekliflere açık olduğunu, ancak sterlin de alacağını söylemişti.

Loginov, bitcoin ile bu alımı gerçekleştirecek olan alıcının muhtemel bitcoin kullanıcısı olacağını belirtti. O, hala emlakçılar için komisyon ücretleri ve damga vergileri gibi ödemelerin bitcoin ile yapılmasında aşılması gereken bazı engeller olduğunu düşünüyor.

Ancak 36 yaşındaki emlakçı ekliyor: “1990’larda Sovyetler Birliği çöktüğünde Sibirya’da büyüdüm.

“Para yoktu ve takas ortak bir şeydi. TV setleri ve arabalar için poşetlerle patates satıyorduk. Eminim önde gelen Londra yöneticileri, kripto para aracılığıyla 17 milyon sterlinlik bir mülke nasıl komisyon alacağını bulabilirler ve nasıl vergi toplayacağını…

Satış için 1,95 milyon sterlin damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Bitcoinin adı vergi kaçakçılığı ve uyuşturucu kaçakçılığı ile anılabiliyor ancak Loginov ve iş ortağı Ned El-Imad, bu satın almada kara para aklama kullanılıp kullanılmadığına emin olmak için danışman tutmuşlar.

Ticari istihbarat şirketi Quintel ve avukat James Ramsden QC, “varlık izleme” uzmanı, alıcıların kaynaklarının tespit edilmesine yardımcı olacak.

Şayet konak satışı gerçekleşirse bu işlem Londradaki Bitcoin ile satılan ilk mülk ünvanı alabilecek. Dünyada bitcoin ile satılan ilk mülk ünvanını Teksastaki bir mülk satışı almıştı.

standart.co.uk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin